Recent Comments

Bozkır’da Kalfalık, Ustalık ve Usta öğreticilik işlemleri ilçede gerçekleştiriliyor.

Konya'nın Bozkır ilçesinde faaliyet gösteren Bozkır Serüstad Mesleki ve teknik Anadolu lisesinde gerçekleştirilen işlemlerle, Kalfalık,ustalık ve usta öğreticilik işlemleri ilçede gerçekleştiriliyor.

Bozkır ilçesinde Bozkır Serüstad Mesleki ve teknik Anadolu lisesi bünyesinde 2014 yılında açılan Kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik programı kapsamında ilçede bu güne kadar 79 adet kalfalık belgesi,84 adet ustalık belgesi ve 106 adet usta öğreticilik belgesi verilerek ilçe içinde ilçede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar kazandırdı.
Bozkır Serüstad Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi tarafından eğitim faaliyetleri hakkında yapılan açıklamalarda "İlçemizde okulumuzda şuan açık olan programlar sayesinde vatandaşlarımızın ilçemizde evraklarını alarak Konya'ya gitme zahmetinden kurtulmuştur. Ayrıca devam eden kalfalık ve ustalık başvurularına öğrenci kayıtları devam etmektedir.

Kalfalık ve Ustalık eğitiminden belgesini almak isteyen vatandaşlar 22 yaşını doldurmuş olmaları Bağ-Kur veya SGK hizmet dökümü belgeleri ile okul bünyesinde bulunan meslek dalları olan Mobilya ve İç Mekân tasarımı, Metal işleri, Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, Muhasebe, Makine Teknolojileri, Elektrik-elektronik meslek dallarından iş ve işlemleri yapılmaktadır.

Ayrıca Ustalık belgesi, İş yeri açma belgesi ve Üniversite mezunlarına yönelik "Usta Öğreticilik İş Pedagojisi" eğitimleri yıl boyu sürekli devam etmektedir" denildi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.