Recent Comments

Bozkır'da "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" bilgilendirme yürüyüşü.

Konya'nın Bozkır ilçesinde "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" bilgilendirme yürüyüşü gerçekleştirildi. 

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74. Maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle "sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yay ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar", hükmü getirilmiş olup söz konusu hükmün geniş kitlelere duyurulması, bu konuya ilişkin farkındalığın arttırılarak tüm sürücülere bu davranışın kazandırılması amacıyla  "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmiştir.
Tüm yurtta gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Konya'nın Bozkır ilçesinde de Bozkır Kaymakamlığı, Jandarma Trafik ve İlçe Emniyet Amirliği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" bilgilendirme yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Bozkır Anıt Meydanından başlayan yürüyüş Bozkır Kaymakamlığı önünde sonlandırıldı.

Öğrencilerin dövizlerle öncelik haklarında yapılan bilgilendirmelerle gerçekleştirilen yürüşe, Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar,  Kamu Kurum ve Kuruluş idarecileri,öğretmen ve öğrenciler ve halkın yoğun katılımıyla  gerçekleştirildi. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.