Recent Comments

BRÜKSEL ÜLKÜ OCAĞI'NA BOZKIRLI BAŞKAN

Belçika Türk Federasyon'una bağlı Brüksel Ülkü Ocağı olağan kongresinde yeni yönetim kurulu belirlendi.

Brüksel- Şükrü Sağlam(BelTurkHaber) Belçika Türk Federasyon'a bağlı Brüksel Ülkü Ocağı olağan kongresinde yeni yönetim kurulu belirlendi. Kuran-ı kerimden ayetler okumasıyla başlayan kongrede, şehitlere saygı duruşunu takiben,birlikte İstiklal Marşı´nın söylenmesi ile devam etti. Ocak Başkanı İlhan Gök,bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında genel kurulu bilgilendirdi. Daha sonra mali raporun okunmasından sonra yeni yönetim belirlendi.

'Yeni başkan Gevenli, Bayrağı daha yukarıya taşıyacağım'

Yeni yönetimde Brüksel Ülkü Ocağı başkanlığa getirilen Bozkır Sorkun Mahallesinden Ömer Onur Gevenli, kendisine verilen görevin bilincinde olarak, hizmet bayrağını daha yukarılara taşıyacağını ve arkadaşları ile birlikte ülkü ocaklarına karşı olan ön yargıları değiştirmek için tüm gayretleriyle hizmetleri sürdüreceğini söyleyerek, kendilerine gösterilen ilgiye ve güvene teşekkür etti.
Yapılan seçimlerde Brüksel Ülkü Ocağı Yönetim Kuruluna, Bozkır Sorkun Mahalleli Ömer Onur Gevenli (Başkan), Mikail Yırtık (Sekreter), Anıl Çiçek (Muhasip), Yılmaz Eryörük(Gençlik Kolları Başkanı) olarak görev aldılar.

Belçika Türk Federasyon Genel Başkanı Ömer Zararsız'da yaptığı konuşmada, Brüksel Ülkü Ocağı kongremizin camiamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Cenabı Allah'tan bu milletin her daim ilelebet muzaffer olması gayretini yaşamak istiyoruz ve bu yönde mücadelemiz devam edecektir." diyerek yeni yönetimde görev alanları tebrik etti,başarılar diledi.
'Gençlerin önünü açıyoruz'

Başkan Zararsız," Bugün Belçika Türk Federasyon'una bağlı Brüksel Ülkü Ocağının olağan kongresini gerçekleştirdik. Bilindiği üzere mevcut başkanımız İlhan Gök, aynı zamanda federasyonumuzun genel muhasibi olması ve sağlık sorunları nedeni ile sadece federasyonda görev almak istemesi nedeniyle Brüksel Ülkü Ocağı başkanlığı görevinden ayrılmıştır. Teşkilatlarımızla yaptığımız istişare sonucu bünyemizdeki gençlerimizin önünü açmak  maksadı ile Brüksel Ülkü Ocağı başkanlığı görevini Ömer Onur Gevenli'e devrettik.

Teşkilatlarımızda kongre geleneği, kültürü her daim devam etmektedir. Teşkilatlarımızın tüm resmi evrak kayıtları üyelerimize açık olup, arşivlerimizi isteyen üyelerimiz inceleyebilirler.
'Bizimle hareket edemeyenlerle yollarımızı ayırdık'

Brüksel teşkilatımız sekiz yıldır yaptığımız bazı mücadeleler sonucu istediğimiz konuma gelmiştir. Bu süreçte bizimle hareket edemeyen,bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayırdık. Çünkü teşkilatın çizgisi doğrultusunda hareket etmeyen, edemeyen,teşkilatına sahip çıkamayan, aklı başkasına kiralık olan insanlarla aynı yolda yürüyemezdik. Bugün pırıl, pırıl  dört tane genç arkadaşımıza  görevi teslim ettik. Federasyon olarak Belçika'daki tüm teşkilatlarımızın yanında olduğumuz gibi Brüksel Ülkü Ocağı'nın da yanındayız. Rahmetli Başbuğumuz Türkeş'in emanetlerine sahip çıkarak, Lidere sadakattan taviz vermeden, teşkilatımıza milli kültürel ve dini inaçlarını yaşadığı bölge insanına aktarma noktasında gayret gösteren bütün dava arkadaşlarımızın yanındayız. Bunun aksine rahmetli Başbuğumuzun emanetlerine ihanet eden, hareketin liderine sadakatte itaatsizlik eden, Cumhur ittifakına zarar verecek, hareketin çizgisinden taviz veren, hiç bir arkadaşımızla yola devam etmek mümkün değildi. Bu süreçte bu kişilerin hiç bir teşkilatımızda yeri olmayacaktır. Hekes ülkücüyüm diyebilir; ancak Belçika'da ülkücülük, ülkücü camia ve milliyetçilik hakkında karar verme yetkisi Belçika Türk Federasyonuna ve bağlı teşkilatlara aittir.Bunu herkes iyi bilsin kırk tane kapı gezmiş, şahsiyetini, onurunu üç kuruşa devretmiş, hala ülkücüyüm diyen insanlarda bu saatten sonra asla ve katiyetten bizimle aynı yolda yürüyemeyeceklerdir.
'Tüm adaylara başarılar dilerim'

Başkan Zararsız, Belçika'da önümüzdeki 14 Ekimde yapılacak yerel yönetim seçimleri hakkında da görüşlerini " Sadece Türk ve yabancı kökenli değil, bütün adaylara başarılar diliyorum. Umarım Belçika'da yaşayan tüm göçmen kökenlileri gözetecek, onların yararaına çalışmalar yapacak adayların iyibir sonuç almalarını temenni eder, herkese başarılar dilerim" şeklinde dile getirdi.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.