Recent Comments

Yeniden Büyük Bozkır İçin..

Yağımız var
Unumuz var
Şekerimiz var…

Sıra helva yapacak kaba ve ocağa geldi

Her geçen gün ekonomik olarak küçülen Bozkır ilçemizin kısa vadede silkelenip, üzerindeki ölü toprağını atıp yeniden üretim yetisine sahip olarak ticarette söz sahibi bir ilçe olması için bu anlamda kendi anladığımız; sürekli araştırmalar yaparak konuda ehil hale gelmeye çalıştığımız arı ürünleri üretimi sahasında kooperatifleşme sürecine girdik. Bu çerçevede KOP daire başkanlığı,Bozkır Kaymakamlığı, Bozkır Belediyesi, Bozkır İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü desteği ile Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifini 16 üreticimiz ile birlikte kurduk.

Temelde kuruluş amacımız üreticilerimizin üretim girdilerini ve satış maliyetini düşürmek ve Bozkırda üretilen nitelikli, doğal arı ürünlerimizi değerinde tüketicisine sunmak olan kooperatifimizin hedefinde ise Bozkırdaki tüm tarımsal alanlarda bu birlikteliği sağlayarak ilçemizdeki tarım faaliyetlerini daha kazançlı hale getirerek Bozkır insanını Bozkırda huzur ve refah içerisinde yaşatmaktır.

Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için bizlere destek olabilecek her türlü kamu kurum ve kuruluşu ve özel işletmeler ile hızlı bir şekilde istişareye giriştik. Hangi kapıyı çaldı isek umut ve sevinç ile karşılandık, maddi ve manevi destek sözü ile ayrıldık.

Şimdi sıra Kooperatifimizin üretim yapabilmesi için gerekli olan açık ve kapalı alan ihtiyacını gidermeye geldi. Bu amaçla Sayın Kaymakamız Oltan BAYRAKTAR, sayın belediye başkanımız İbrahim GÜN, Bozkır İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürümüz Sayın Salih Öncü ve projemizin başından beri bizlere gece gündüz zaman ayıran Bozkır İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğünde proje sorumlumuz Halil DURMUŞ ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığını ziyaret ettik.Geldiğimiz süreci ve gerçekçi, ayaklarının üzerine basan hedeflerimizi dinleyen değerli büyüğümüz Raşit TURAN beyefendiye sunduk. Sayın TURAN “projemizin gerçekten güzel olduğunu, özlenen ve beklenen çalışma tablosu olduğunu ve bu girişim için gerekli desteği sağlayabileceğini “ söyledi.
Talebimiz olan işletme binasına gerekli altyapı ve imar desteğini verebilmesi için her fırsatta Bozkır ilçemize desteği esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim ALTAY beyefendinin onayı aşamasına geldik, değerli başkanımız bizlerden bu desteği esirgemez ise sanayileşmenin yetersiz olduğu ilçemizin yeniden tarım sektöründe söz sahibi olacağı günleri göreceğiz.

Mantar üretim tesisleri, süt ve süt ürünleri işleme ve dolum tesisleri, salma tavukçuluk ürünleri işleme tesisleri, arı ürünleri dolum ve paketleme, kovan imalatı tesisleri, deri çanta kemer atölyeleri gibi bayanlarımızın da aktif üretici olabileceği küçük aile işletmelerinden oluşacak olan büyük Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi için 21 şubat Perşembe günü ilçemizi ziyareti beklenen, Uğur İbrahim ALTAY büyüğümüzden Bozkırın geleceğine bir omuz desteği vermesini şahsım, kooperatif üyelerimiz ve tüm ilçe halkımız adına rica ediyorum.

Hüseyin DUMRU
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.