Recent Comments

Seçim Öncesi Sandık Bilgilerini öğrenin

YEREL SEÇİMDE KİMLER SEÇİLİR? NE YAPILIR

Büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri.. İşte bu kritik görevlere gelecek her yönetici yerel seçimler vasıtasıyla seçilir.  En küçük yönetimden en büyük yönetime kadar binlerce yönetici yerel seçimler sayesinde iş başına gelir. Birkaç kişinin yaşadığı bölgeden yüz binlerce kişinin yaşadığı şehirlere kadar her noktada yönetici seçimi yerel seçimler ile yapılmaktadır.

Yerel seçimler için 1 aydan kısa bir süre kaldı. 31 Mart 2019 günü gerçekleştirilecek olan seçimlerle oy kullanacaklar seçmenler ise oy kullanacakları sandıkları araştırmaya devam ediyor. Peki, sandık sorgulamanasıl yapılır ve oy kullanma işlemleri öncesinde sandık bilgileri nasıl elde edilir?

İlk olarak YSK'nın resmi internet adresi üzerinde yer alan 'sandık sorgulama' özelliğini kullanan seçmenler oy kullanacakları yeri öğrenebilecek. Sorgulama yapmadan önce üst sekmede yer alan nüfus cüzdanı ve T.C kimlik kartı seçeneklerinden birisinin tercih edilmesi gerekiyor.
YSK SANDIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ...
SEÇMEN SORGULAMADA İKİNCİ YÖNTEM MOBİL UYGULAMA

e-Devlet ve benzeri mobil uygulamaların yaygınlaşmasının ardından devlet kapısında yapılan işlemler mobile taşınmış ve bürokraside hız kazanılmıştı. Bu hıza destek veren kurumlardan biri olan Yüksek Seçim Kurulu da seçmen sorgulama işlemleri için kullanıcılara 3 farklı seçenek sunmuştu. Bu seçeneklerden birisi olan mobil uygulama ile seçmenler gerekli bilgileri girerek oy verecekleri yerleri öğrenebiliyor.
E DEVLET SANDIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ...
'NEREDE OY KULLANACAĞIM' ÖZELLİĞİ E-DEVLET'TE!

Oy kullanma işlemi öncesinde seçmenlerin oy verme işlemleri hakkında bilgileri elde edebileceği yerler arasında geçtiğimiz dönemde e-devlet de eklenmişti. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde oy kullanacak kişiler e-devlet üzerinden kullanıcı adı ve şifrelerini girerek sorgulama yapabilecek.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.