Recent Comments

UMRE YOLCUĞUMDAN ANI VE İZLENİMLERİM

UMRE YOLCUĞUMDAN ANI VE İZLENİMLERİM

Allah'ın Selamı Rahmeti Bereketi Hepimizin Üzerine Olsun . Alemlere Rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V Efendimiz / Ashabına  Salat ve Selam Olsun  
2018 Yılı 2019 Yılına nöbetini devretti.İlk defa yeni yıla İŞŞİZ olarak giriyordum.Lakin kendi içimin çalışanı olarak / 2019 yılında çıkan  5 .ci  kitabımız " SİVRİDAĞIM GÜLYAYLAM " I bire bir okuyucuyla buluşturmak için İstanbul / Konya / Bozkır / Meyre / Bahatlar / Gündüğün / Seydişehir'de Meyrelilerle buluştum.
Bu esnada kendi kendimi sorgulamak aklıma geldi.Derinlemesine bir muhasebe yaptım.Tam burada merkeze UMRE kuruldu.Vakit UMRE vaktidir dedim sıvadım kollaları.Kitap ziyaretlerim aynı zaman da UMRE ziyaretlerim oldu.
İlk tercihim DİYANET UMRE den yanaydı.Öylede oldu. 15 Şubat / 07 Mart 2019 Yürüme mesafe 20 günlük Umre ziyareti pasaport dahil 7500 TL … Özel şirketlerle de gidiliyor.Fiyatı biraz düşükmüş.O da şurdan kaynaklanıyormuş / DİYANET UMRE Dünya üzerindeki bütün İslami çalışmalara pay/fon veriyormuş.Fark burdan geliyormuş…
Atatürk Hava Alanından ilk defa uçakla havalanıyordum.İlk ziyaretimiz MEDİNE – İ MÜNEVVERİ 'YE .. DİVAN MARMARA OTELİ / Mescid- i  Nebevi / Ravza – ı Mutahhara / Cennet – i Baki / Kuba Mescidi / Uhut dağı ve Şehitleri / Hendek Gazve alanı / Kıbleteyn Mescidi / Mescidi / Yedikuyular Mescidi / Medine Tren İstasyonu ve Müzesi / Amber Mescidi / Hz. Ebubekir / Hz Ömer / Hz Ali / Hz Bilal – i Habeş mescidleri /Bulut Mescidi / Mebrur Hurma bahçe ve Deposu 
Medine 'de vaktimi hep Mescid – i Nebevi ve Ravza – I Mutahhara 'da değerlendim.Toplam 4 gün 4 Gece kaldım.Medine / Mescid / Ravza çok bakımlı ve çok temiz tutuluyor.Dış kısımdaki ŞEMSİYELER Muhteşem.Açılınca 100 metre kare gibi bir alanı kapatıyor.Adeta Melekler kanatlanımış gölge yapıyor.Umrecilerin çoğunluğu TÜRKİYE den gelmiş.Her kare de karşınıza çıkıyor.ZEM ZEM ÇEŞMELERİ SEBİL SEBİL …
Zaman Mekke – i Mükereme / Kabe – i Muazzama zamanı.Otobüsle yola koyulduk.Otelden İHRAMLARIMIZ giyip çıkmıştık.ZULHULEYFE Mikat mevkisinde UMRE niyetimizi yapıp Mekke 'ye Yatsı vakti ulaştık.Kabe ' de TAVAF ve SAY ımızı yaptık. TIRAŞımızı olup İHRAM dan çıktık. 16 Günümüz KABE /  MEKKE ' de geçti. Grup olarak toplam 4 UMRE yaptık.ZİYARETLERİMİZ OLDU / Temim Hz Ayşe Mescidi / Hudeybiye ve Tarih Müzesi / Sevr dağı / Arafat / Ramime Mescidi/Müzdelife / Mina / Hz İsmail 'in Kurban edileceği yer/Şeytan taşlama yeri / Cebel – i Nur dağı / Hıra Magarası / Cinare Mescidi / Su kuyuları  / SON TAVAF VE TOPLU DUA …
HIRA MAGARASI / Peygamberimize İlk ayet ve Kur'anı Kerimin nazil olunmaya başladığı magara.Yerleşim yerinin bitiminden çok dik bir yolu var.Merdiven basamakları ve korkuluk demirleri şıkışı kolaylaştırsa da herkes çıkamıyor.Bizim grupdan çıkmak isteyen 26 kişi br otobüsle gece saat 02 / 30 da geldik. Saat 04 / 30 çıkış ve inişi ziyaretimizi sağ salim tamamladık.Çok meşekkatli çok dikkat ve sabır isteyen bir ziyarettir.
TÜRKİYE ekseriyet olmak üzere ENDENOZYA / BANBLEDEŞ / HİNDİSTAN / SRİLANKA / KAZAKİSTAN ÖZBEKİSTAN / KIRGIZİSTAN/  BAŞKURDİSTAN / AFGANİSTAN / PAKİSTAN / CEZAYİR / ALMANYA HOLLANDA / DOĞUT ÜRKİSTAN/ Zaman zaman karşılaşıp selamlaştıklarımız oldu.Duygusal anlar yaşadık.TÜRKİYE deyince akan sular duruyor.
Görüştüğümüz her UMRE ci MEDİNE Başka dedi.Mimarisi ve sadeliğiyle.
MEKKE VE KABE için ise " KABEnin hiç inşaatı bitmez.KABE / MEKKE ' de kaybolmuş.Bulana aşk olsun.Her yönden OTELLER VE KRALİYET SARAYI tarafından İŞGAL edilmiş.Siz de yeni imar planı hazırlanımış 2030 yılına kadar bitecekmiş.İNŞAALLAH diyelim LAKİN ZOR ZOR … YİNE DE BU HÜR / ÖZGÜR HALİNE BİNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN …
Meyreliler / Bozkırlılar buluştuk.Askerin Mehmet ECEVİT de aynı zamanda UMRE deydi. Yine Taşbaşı köyünden Osman Yaren UMRE deydi.Güzel anılarımız oldu.
Gaziantep/Kabzumal Abdulkadir Göğüş ile tanıştık.Bozkır elmasının methini paylaştık.BOZKIRGÜCÜ ATKIMIZ her yer de vardı.
ARAFAT / MÜZDELİFE Arası sırf TÜRKİYE Hacılarının kullandığı bir OTOBAN var. 8 . ci Cumhurbaşkanımız Turgut ÖZAL zamanında yaptırılımış.Yine Arafat / Ramime Mescidi civarı ağaçlandırılmış.

UMRE ZİYARETLERİMİ CANLI YAYIN / VİDEO / FOTOĞRAFLARLA SİZLERE DE YAŞATMAYA ÇALIŞTIM.
Artık veda zamanı geldi.CİDDE Hava alanından TÜRKİYE / İstanbul Atatürk Hava alanı doğru uçağımız  havalandı.Sağ salim ülkemize ailemize kavuştuk.
Rabbimiz Allah / Umre ziyaretmizi makbul ve kabul eylesin.Gitmek isteyenlere de nasip eylesin. " GEÇ KALMAYIN / GENÇ KALIN … "

Ali Rıza ÖZASLAN / 14 MART 2019 İSTANBUL


Virüs bulunmuyor. www.avast.com
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.