Recent Comments

YEREL SEÇİM/2019

Değerli Yurdum insanı,

2019 yerel seçimlerini ve gelecekteki tüm seçimleri iyi değerlendirelim.

Seçimlerde siyasiler için akrabalarımızla komşularımızla ilişkilerimizi bozma yanlışına düşmeyelim. Seçim biter siyasiler çekilir gider bizler yine baş başa kalırız. Bayramlarımızı, düğünümüzü birlikte yapacağız. Cenazemizi birlikte kaldıracağız. Onun için kırgınlıklara meydan vermeyelim.

Seçimler, vatandaşlar için siyasileri sorgulama zamanıdır. Köyümüz için neler istedik neler yapıldı veya neler yapılmadı.  Medeni ölçüler içerisinde sorunlarımızı irdeleyelim.

Köyümüzü ziyarete gelecek siyasilere, başlıca şu soruları yöneltebiliriz:

1-Büyükşehir Yasasının geçiş süreci 2019 yılı itibariyle sona erdi. Mahallemize getireceği yükümlülükler nelerdir? Emlak vergileri, yapı ruhsatları v.b.

2-Hastalarımızı alacak ambulansın, yangınımızı söndürecek itfaiye aracının, cenazemizi alacak cenaze arabasının, samanımızı, eşyalarımızı getirecek araçların geçeceği sokak yollarının büyük bir kısmı yapılmamıştır.

3- İçme suyumuza zaman zaman sel suyu karışıyor. Hanpınarı içme suyundan tüm hat boyundaki köylere su verilmiş bir tek Sorkun'a verilmemiştir. Su akar sorkunlu bakar misali!

4- Sorkun, su kaynakları en çok olan köylerin başında gelir. Tarım için ''Damla Suyu Projesi''yapılalı  on yıl olmuş. Proje eksikleri giderilmediği için büyük oranda atıl duruma düşmüştür. Proje iyi uygulanmadığı içinde sulu köy susuzluk çekmektedir.

5-Köy halkının nişan, düğün ve diğer sosyal faaliyetlerini yapabileceği ''Köy Konağı'' yoktur.

6-Büyükşehir merkezlerindeki gibi emeklilerin de yararlanabileceği toplu taşıma araçları tahsis edilmelidir. Kamu görevi yapan dolmuşlar düzenlenen tarifelere uymalıdır.

7-Tarımın ve hayvancılığın, özellikle organik tarım teşvik edilerek destek verilmelidir.

Daha birçok istekler sıralanabilir. Yeter ki verilen sözler tutulsun.

Seçimler dolayısıyla köyümüzü ziyaret gelen siyasilere, ''büyükşehir yasasının ''  ilçe ve büyükşehir belediye başkanlarını seçmek olmadığının hatırlatılmasında büyük yarar olduğuna inanıyorum.

Bu seçimlerin köyümüze, ilçemize, ilimize ve tüm ülkemize hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ederim.

Hüseyin Çetin
Sorkun Kasabası Kalkınma Ve Dayanışma Derneği Başkanı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.