Recent Comments

Bozkır’da Otizm Farkındalık günü dolayısıyla ziyaret

Konya'nın Bozkır ilçesine farkındalık oluşturmak amacıyla Bozkır Milli Eğitim Müdürlüğünden Otizm'li öğrencilere ziyaret.

2 Nisan Dünya Otizm günü nedeniyle Bozkır Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ilçede öğrenim gören Otizmli öğrencileri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında özel mavi kurdeleleri takan kurum amirleri öğrencilerle beraber boyama etkinliği gerçekleştirdi.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan müdür Koç "Bugün 2 Nisan Dünya Otizm günü olması dolayısıyla ilçemiz Okullarından Serüstad Mesleki Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ettik.

Ziyaretimiz sırasında Otizmli öğrencilerimizle oyunlar oynayarak bu öğrencilerimizin mutluluğuna eşlik ettik. Unutulmamalıdır ki 1985 yılında bu hastalık ilk olarak tanımlandığında 2.500 çocuktan 1´inde görülen bu hastalık, bu gün doğan her 59 çocuktan 1´inde görülmektedir" dedi.
2 NİSAN DÜNYA OTİZM GÜNÜ

Otizm, doğuştan gelen ve yaşamın ilk yıllarında problemleri ile kendini gösteren gelişimsel bir farklılık. Nisan ayı boyunca dünyanın gündeminde olacak otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizm tanısı 1985 yılında her 2.500 çocuktan 1´ine konulurken, bu gün doğan her 59 çocuktan 1´i otizm riski ile dünyaya gelmektedir.

Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildi. Her yıl, "Otizm Farkındalık Ayı" olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunlarını ve çözümleri konuşuluyor, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.