Recent Comments

Bursa’da ‘sokak oyunları’ coşkusuna Bozkırlı çocuklar'da katıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen Sokak Oyunları Şenliği etkinliğine Bozkırlı öğrencilerinde dahil olduğu yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin ellerinde sokak oyunlarını destekleyen dövizlerle Saltanat Kapı'dan kortej yürüyüşü yapmasıyla başlayan şenlik, Pınarbaşı Parkı'nda kurulan oyun istasyonlarında verilen mücadelelerle eğlenceli bir boyut kazandı. İlçemiz Bozkır'dan da bu etkinliğe Atatürk Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kent Müzesi tarafından hazırlanan şenlik, 13. kez öğrencilere 'Merhaba' dedi. Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını tekrar gündeme getirmeyi ve yaşatmayı, çocuklar arasındaki sosyal iletişimi artırmayı hedefleyen etkinlik, bu yıl Bursa dışından 5 ilkokula ev sahipliği yaptı. Ellerinde sokak oyunlarını anlatan dövizler taşıyan öğrenciler, Tophane Saltanat Kapı'dan Pınarbaşı Parkı'na kadar kortej yürüyüşü yaptı. Daha sonra öğrenciler, Pınarbaşı Parkı'nda kurulan istasyon oyunlarında istop, dokuztaş, yakan top, balık ağı, don ateş, horoz döğüşü, körebe, gazoz kapağı yılan, cilli baş ve mendil kapmaca oynadı. Büyük çekişmelere sahne olan etkinliğe; Eskişehir Alpu Osmaniye İlkokulu, Zonguldak Kozlu Kocatepe İlkokulu, Edirne Keşan Türkmen İlk ve Ortaokulu, Muğla Milas Baharlı İlkokulu ve Konya Bozkır Atatürk Ortaokulu ile Bursa Mithatpaşa İlkokulu, Mudanya Mütareke İlkokulu, Şehit Bülent Aslan İlkokulu ve Yaylacık Köyü İlkokulu'ndan 200'e yakın öğrenci katıldı. Bursa Anadolu Kız Lisesi Bando Takımı, çaldığı marşlarla etkinliğe renk kattı. İlkokul öğrencilerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, yaptığı konuşmada, organizasyonun önemine değindi. Sokak oyunlarının çocukların zeka gelişimine büyük katkı sağladığına vurgu yapan Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklere destek vermeyi görev bildiklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin, konuşmasının ardından katılımcılara birer plaket takdim etti.

Alıntı: CNN Türk
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.