Recent Comments

Halk Eğitimde kurs verebilmenin ön şartlarından olan, oryantasyon eğitimi başlıyor.Kaçırmayın.


Oryantasyon belgesi olmayan ancak kurs açma şartlarını taşıyan öğreticilere halk eğitim kurslarında görev verilebilmesi için bu kişilerin açılacak ilk oryantasyon kurs programlarına katılmalarının sağlanması gerekmektedir.

Halk Eğitimi Merkezi'nde açılacak kurslarda eğitici şartlarını taşımakla beraber, oryantasyon eğitimleri olmayan (öğretmen olmayan) kamu personeline 17/06/2019-30/06/2019 tarihleri arasında Halk Eğitimi Merkezi binasında 30 saatlik oryantasyon eğitimi verilecektir.

Açıklamalar:
1-Örneğin; Avcı Eğitimi Kursu açılacak ve kolluk kuvveti görevlendirmesi yapılacaktır. Polis ve jandarma personelinin bu eğitimi verebilmesi için oryantasyon eğitimi alması gereklidir.

2-Örneğin; Halk Eğitim Kursu olarak Kuran-ı Kerim kursu açılacak, İlçe Müftülüğü Personeline ihtiyaç duyuluyor. Bu eğitimi verebilmesi için oryantasyon eğitimi alması gereklidir.

3-Örneğin; Hijyen, Arıcılık, Kurban Kesimi, Zirai Kurslar açılacak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinin bu eğitimi verebilmesi için oryantasyon eğitimi alması gereklidir.

4-Örneğin; İlk yardım vb. kurslar açılacak, Toplum Sağlığı ve Hastane personeline ihtiyaç duyuluyor, bu eğitimi verebilmesi için oryantasyon eğitimi alması gereklidir.

5-Örneğin; Orman Kesim Boylama ve Avcılık vb. gibi kursların planlaması yapılıyor, Orman Şefliği personeline ihtiyaç duyuluyor.bu eğitimi verebilmesi için oryantasyon eğitimi alması gereklidir

6-Öğretmenlik formasyonu olmayan Halk Eğitimde kurs açmak isteyen; önlisans, lisans mezunu kişiler ile tüm kamu personeli başvuru yapabilir. Başvurular Halk Eğitimi Merkezi'ne yapılacaktır.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.