Recent Comments

Ramazan Ayımız Mübarek Olsun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalıların ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ederek, "Ramazan-ı Şerif'te yetimi, öksüzü, mazlumu gözetelim, ihtiyaç sahiplerinin yanında olalım ve iftar sofralarında israf etmeyelim" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın Ramazan ayının gelişi nedeniyle yayımladığı mesajı şöyle:

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş vesilesi olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi iklimimizde müstesna faziletleriyle önemli bir yere sahip olan bu mübarek aya bizleri kavuşturduğu için Rabbimize hamd-ü senalar ediyoruz.

Sevgi ve merhamet kapılarının aralandığı, endişelerin ve sıkıntıların unutulduğu, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleri olan bu güzel zamanları layıkıyla idrak edebilmeyi Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.

Konyamız; sokakları, caddeleri, evleri, camileri ile Ramazan'ın en güzel yaşandığı şehirlerden biridir. Yediden yetmişe büyük bir coşkuyla karşılanan bu mübarek ayda şehir her yönüyle oruç tutar. Bu Ramazan ayında da inşallah özellikle çocuklarımızla birlikte olmayı, onların ellerinden tutarak camilerde, teravihlerde, iftar sofralarında dolu dolu bir Ramazan geçirmeyi arzu ediyoruz.

Şehrimizde bu yıl Rahmet Akşamları etkinlikleri ve mahalle iftar programları yapmayacağız. Enerjimizi sosyal yardımlaşmaya ayıracak, hemşerilerimizin sofralarına misafir olacağız. Mümkün olan her akşam hemşehrilerimizle farklı mahallelerimizde teravih sonrası Teravih Buluşmaları yaparak istişarelerde bulunacağız.

Ramazan ayı yardımlaşma, bize sunulan nimetleri paylaşma, güzellikleri birlikte yaşama zamanıdır. Tokların açın halinden daha iyi anladığı Ramazan-ı Şerif'te yetimi, öksüzü, mazlumu gözetelim, ihtiyaç sahiplerinin yanında olalım ve özellikle iftar sofralarında israf etmeyelim.

Bu mübarek günlerde yüreğimiz şehitlerimizin acısı ile yandı. Suriye Azez'de şehit olan Konyalı hemşehrimiz Deniz Piyade Yüzbaşı Celalettin Özdemir, Hakkari'de şehit olan Konyalı hemşehrimiz P. Sözleşmeli Er Ethem Barış ile şehadet mertebesine ulaşan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Bu duygularla, Ramazan ayının bereketini tüm şehir olarak yaşamayı ve hissetmeyi diliyor, hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum."

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.