Recent Comments

Başkan Saygı "İlçemiz doğasını ve mesire alanlarını çevreci kullanalım"

Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıklıkla kullanılan mesire alanlarının daha verimli ve etkin kullanılması, doğanın verimliliği ve sürdürülebilirliği için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Bozkır'ın yeşil doğasında piknik ve kamp yapanların sayısının her geçen gün artması sebebiyle, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, yayımladığı mesajla vatandaşların doğaya karşı daha duyarlı olmasını rica etti.

Havaların ısınmasıyla birlikte ilçenin en önemli ve en cazibeli mesire alanlarından olan Aygır pınarı ve Akçapınar koruluğunda son günlerde büyük bir yoğunluğun olduğunu ifade eden Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, bu yoğunluğun yaz mevsiminin sonuna kadar sürmesini beklediklerini söyledi. Bu iki önemli mesire alanının ve doğanın, kamunun ortak kullanım alanı olduğunu vurgulayan Başkan Saygı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, "yaz aylarında ilçemiz nüfusu gurbetçilerimiz ve yerli turistlerimiz dolayısıyla yoğun bir artış gösteriyor. Bu sebeple de yeşil bir doğaya sahip ilçemizin her yerinde, özellikle Aygır Pınarı ve Akçapınar Koruluğunda yoğun bir şekilde piknik ve kamp yapılıyor. Kamunun ortak malı olan bu alanların verimli, temiz ve çevreci kullanılması, ilçemiz doğasının ve güzelliklerinin sürdürülebilirliği ve korunması açısından büyük önem arz etmektedir. İlçe sakinlerimizin ve yerli turistlerimizin bu konuda hassas olmasını, kamunun ortak alanı olan yerlerde bilinçli davranmasını, yapıcı bir tutum sergilemesini tüm ilçe sakinlerimiz adına temenni ediyorum" diye konuştu.

İlçemize Yeni Mesire Alanı

Bozkır'a yeni bir mesire alanı kazandırmak için proje hazırlığı içerisinde olduklarını, proje çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte Bozkır'a cazibeli bir mesire alanı kazandırmış olacaklarını ifade eden Başkan Saygı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, "Çağlayan göleti etrafında cazibeli bir mesire alanı projesinin hazırlığı içerisindeyiz. Seçim beyannamemizde de yer alan bu proje için, ilçemizin hem cazibesinin artması hem de ilçe sakinlerimize daha güzel bir mesire alanı oluşturmak için bu projemiz büyük öneme sahiptir. Bu projemizi hayata geçirdiğimizde ilçemizin cazibesi artacak, ilçe sakinlerimize daha kullanışlı ve daha cazibeli bir mesire alanı sunmuş olacağız" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.