Recent Comments

Bozkır’da bir nebzede olsa, yüzleri gurbetçiler güldürdü

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasından dolayı, Bozkır'da gurbetçi akını olduğu görüldü. Bozkır dışında yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin ilçemize gelmesiyle birlikte Bozkır bayram boyunca hareketli günler yaşarken, esnafımızın bir nebze de olsa yüzlerini gurbetçilerimiz güldürdü. Bayram nedeniyle geçti-ğimiz hafta yaşanan yoğun hareketlilik bayram tatilinin bitmesiyle birlikte, bu hafta Bozkır'ın yine kendi kaderine terk edileceği, esnaflarımızın da işlerinin yine durgun geçmesi bekleniyor.

 Bozkırlının yoğun yaşadığı başta İstanbul olmak üzere, çeşitli illerde yaşayan gurbetçilerin Ramazan Bayramının 9 gün tatil olması nedeniyle Bozkır'a gelmeleri esnafın yüzünü bir nebzede olsa güldürürken, cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşandı.
İlçemiz Bozkır'a her bayramda olduğu gibi bu bayramda da çok sayıda gurbetçinin gelmesiyle birlikte ilçemizde nüfus yoğunluğu yaşandı. Bozkır'da doğru dürüst araba park yerlerinin olmamasından dolayı zaman zaman caddelerde trafik durma noktasına geldi.

Ana Cadde üzerinde sağlı sollu park edilen araçlar yüzünden trafik akışının aksaması yüzünden de bazı ufak tefek tartışmaların olduğu görüldü. Vatandaşlar ise yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını istediler. Trafik ekipleri ile Bozkır Belediyesi Zabıta ekipleri trafik yoğunluğunu gidermek için çalışmalarını amansız bir şekilde sürdürseler de nafile. İlçemizde her bayramda yaşanan trafik yoğunluğuna şimdiye kadar hiçbir yetkili çözüm bulunamadı. Bakalım bundan sonraki bayramlarda çözüm bulunacak mı?
Her şeyden en önemlisi gurbetçilerimizin Bozkır'a gelmeleri ve bayram alışverişi yoğunluğu yaşanmasına vesile olmalarıydı. İşlerin durgunluğundan yüzü gülmeyen esnafımızın ise gurbetçilerimizle bir nebzede olsa yüzlerinin güldüğü görüldü. Çarşı pazar hareketlenirken, ilçemizin cadde ve sokaklarındaki çeşitli illerden gelen yabancı plakalı araçların yoğunluğu dikkat çekti. Bayram dolayısıyla memleketleri Bozkır'a gelen gurbetçiler dost ve akrabalarıyla doya doya hasret giderirlerken, Bozkır halkı ve esnafının, ilçeye ekonomik yönden katkı sağlamaları nedeniyle dört gözle bekledikleri gurbetçilerin gelmesiyle birlikte çarşı merkezinde yaşanan hareketliliğe oldukça sevindiler.

Ama bazı esnaflarımız yol boyundaki kendi dükkânlarının önlerine araçlarını park etmelerinden dolayı da trafik akışını engelledikleri her bayramda olduğu gibi bu bayramda da görüldü. Bayramlarda esnaflarımız araçlarını dükkânlarının önüne olsun, park yerlerine olsun getirmemeliler ve evlerinin önünde bırakmalılardır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.