Recent Comments

Bozkır’da MOBESE’ler faaliyete başladı.

Konya'nın Bozkır ilçesine kurulan MOBESE sisteminin ilçe merkezinde kritik konumlara yerleştirilen kameralarla sistem faaliyete geçtiği öğrenildi.

İlçede nüfus hareketliliğinin yoğun olduğu noktalara konuşlandırılan 6 adet hareketli 360 derece kamera ve 12 adet sabit kamera olmak üzere 18 kamera ilçe merkezini 24 saat izliyor.

Bozkır Emniyet amirliğinden yapılan açıklamada sistemin faaliyete geçtiği günden itibaren kural ihlallerinde azaldığı ve 2 adet ali vakada kayıtların incelenerek çözüme ulaştırıldığı belirtildi.

Bozkır merkezde bulunan 18 kameranın yanı sıra İlçe girişinde bulunan kameralarda 'Plaka Tanıma Sistemi(PTS)' özelliği bulunuyor. Böylece aranan bir araç ilçeye giriş yaptığında sistem otomatik olarak merkeze uyarıda bulunarak işleme tabi tutuluyor.
Sırıstat Haber Merkezi olarak İlçe merkezinde özellikle olası trafik ihlallerinden sürücülerin mağduriyet yaşamaması için trafik kurallarına uymalarını önemle rica ederiz. İlçe genelinde bu kamera sistemlerinin faaliyete geçmesi ilçemizde yaşanabilecek olası adli vakalara da çözüm olacaktır.  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.