Recent Comments

Bozkırlı Tanrısever'in Hür Köle'nin vizyon tarihi açıklandı.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Mehmet Tanrısever'in üstlendiği yerli dram filmi Hür Köle'nin izleyicileriyle buluşma tarihi belli oldu. Oyuncu kadrosunda Soydan Soydaş, Seçil Buket Akıncı, Tarık Tanrısever gibi isimlerin yer aldığı Hür Köle filmi Eylül ayı içerisinde sinemalarda gösterime sunulacak. Uluslararası Film Festivalleri arenasında da iddialı olan ve şimdiye kadar gezdiği festivallerden 50 ödül toplayan film, 20 Eylül'de sinemalarda yer alacak.

Dram türündeki Hür Köle filminin konusu ise şöyle: Evli ve bir çocuk babası olan Mehmet, imam olarak çalışmaktadır. Farklı idealleri olan genç adam, bunları gerçekleştirmek için mesleğini bırakarak yönetmenlik yapmaya başlar. Mehmet yeni bir film çekmek istese de, yaşadığı maddi sıkıntılar buna izin vermez. Bu süreçte eşinden ayrılan ve kızı Ayşe'ye bakacak durumu olmadığı için, onu yuvaya bırakmak zorunda kalan Mehmet, büyük bir buhranın içine düşer. Hayata karşı umudunu kaybetmeye başlayan adam, annesinin kaybı ile iyice dibe vurur. Yaşadığı sorunlarla artık baş edemeyince intihar etmeyi düşünen Mehmet, kendisine yaşam hakkında öğütler veren Derviş'in sayesinde, yeniden mücadele etmeye karar verir. Bir yandan sağlık sorunlarıyla ilgilenen, bir yandan da iş arayan Mehmet'in hayatı, yürüme engelli bir kız olan Esma ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. İkisi arasında başlayan arkadaşlık, hem Mehmet hem de Esma'ya iyi gelir. Varlıklı bir ailenin kızı olan Esma, Mehmet ile zaman geçirdikçe, sağlığında düzelmeler olmaya başlar. Kızındaki bu gelişmeyi gören Hulusi, Mehmet'e can alıcı bir teklifte bulunur. Ancak Mehmet, bu teklif karşısında büyük bir ikilemde kalır. Ya hayatına hür bir şekilde devam edecek ya da bundan sonra bir köle olarak yaşayacaktır.
Hür Köle filminin yönetmen ve senaristliğini Sürgün, Hür Adam (Bediüzzaman Said Nursi) Minyeli Abdullah ve 6 Eylül'de vizyona girecek olan Bozkır Kuşlara Bak Kuşlara filminin yönetmen koltuğunda bulunan ve yapımcı kimliği ile de tanınan Mehmet Tanrısever üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise son zamanlarda Kayıp Gerdanlık filmi ile göze çarpan Soydan Soydaş, Mazlum Kuzey'den tanıdığımız Seçil Buket Akıncı, Hür Adam'da rol alan ve Bozkır Kuşlara Bak Kuşlara'da da göreceğimiz Tarık Tanrısever, Türk sinemasının en bilindik isimlerinden Yaşar Alptekin, Engin Yüksel, Halil İbrahim Kalaycıoğlu gibi isimler yer alıyor.

Hür Köle filmi, izleyicileriyle 20 Eylül tarihinde sinemalarda buluşacak.

Kaynak:Beyaz Perde
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.