Recent Comments

Başkan Ege’den suç duyurusu

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege 28.06.2019 tarihi itibari Konya Cumhuriyet Başsavcılığına AA yetkilileri, Ali Kemal Özcan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında terör propagandası yapmaları nedeni ile suç duyurusunda bulundu.

Ege Konya Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçesinde '31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçim sürecinde çeşitli basın yayın organlarına yansıyan haberlerde PKK Terör Örgütünün K.Irak'ta bulunan lider kadrolarının seçimlerde halkımızın tercihini yönlendirmek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçmenlerinin iradelerini yönlendirmek için açıklamalarda bulundukları, bu açıklamaların çeşitli sosyal mecralarda ve internet haber siteleri ile yazılı ve görsel basında yer aldığı görülmüştür.

Bu yönlendirmelerin sonunda 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu İllerimizin bir kısmında Büyükşehir İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıklarının HDP adaylarının kazandığı görülmüştür.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan HDP adayı Adnan Selçuk Mızraklı 16 Nisan 2019 tarihinde Diyarbakır İl Seçim Kurulundan seçim mazbatasını aldığı anın fotoğrafını sosyal medya mecrası olan twettır'da paylaşarak "Mazbatamızı Barış Anneleri ile birlikte aldık" notunu düşmüştür. 

Burada kast edilen "barış anneleri", çocukları PKK terör örgütüne katılan annelerdir' cümlelerine yer verdi. Başkan Ege PKK terör örgütünün kuruluşu, amacı ve kanlı eylemlerini örnekleri ile dilekçesinde ayrıntıları ile yazdı. 

Ege dilekçesinin son bölümünde Bu İtibarla; Haber Türk televizyon kanalında katıldığı bir programda PKK terör örgütünü övücü sözlerle "Abdullah Öcalan Milli ve Yerlidir" ifadelerini kullanan, hangi sıfat ve görevle PKK terör örgütü elebaşını Hükümlü olarak bulunduğu İmralı Cezaevinde ziyaret ederek sözde örgüt liderinin mektubunu okuyan Tunceli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Özcan'ı ve açıklamasını yayınlayan Anadolu Ajansı ve Haber Türk Televizyonunun 3713 Sayılı Kanunda belirtilen "Terör Örgütü Propagandası" yapmak suçundan yargılanmasını PKK Terör Örgütü'nün geçmiş dönem lider kadrosundan olan ve katıldığı sayısız eylemlerle birçok vatan evladını şehit vermemize neden olan terörist Osman Öcalan'ı TRT KURDİ Kanalında canlı yayına çıkartan, TRT KURDİ muhabir ve bu emri veren TRT yöneticilerinin varsa başka kamu görevlilerinin 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunda belirtilen "Terör Örgütü Propagandasıö yapmak suçundan yargılanmalarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz"
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.