Recent Comments

Bozkır'da Toplumsal Alanları Kullanma bilinci şart

İlçemiz Bozkır'da geçtiğimiz günlerde Bozkır Yukarı mahallede ikamet eden Mustafa Özkan kardeşimizin sosyal medyada paylaşmış olduğu fotoğraf park ve baheçelerimizi kullanmasını bilmediğimizi gösterdi. 

Bozkır Yukarı mahalle parkında piknik yapan şahıslar piknik yaptığı alanı kullandıktan sonra kalan atıklarını olduğu gibi bırakmışlar. Bu tarz görüntülere maalesef mesire alanlarımızda alıştık ama şehir merkezinde de bu tür görüntüler  yoğun şekilde görülmeye başladı. 

Geçtiğimiz günlerde köşe yazarımız Filiz Kılınçel'in dile getirmiş olduğu "Banklar ve Eşşek Heykeli" konulu yazısında da dikkat çektiği gibi bu alanlar hepimizin ve herkesin kullanımı için biz işimizi bitirdikten sonra olanı başka kimse kullanmayacak değil o yüzden bir alanı nasıl bulmak istiyorsak o şekilde bırakmamız lazım. 

Bu yerler hepimizin alanları özellikle genç bireylerden başlayarak ailelere bile toplumsal alanların kullanımı ve temizliği yönünde eğitimler şart. Özellikle okullar açıldığında öğrencilerimize bankların kullanımı eğitimi verilebilir. Bu eğitim aillelere nufus edebilmesi için bu konuda ailelerle hazırlanacak bir ödevlendirme de yapılabilir. 

Gelecek nesillerinde bu güzellikleri yaşayabilmesi için bu alanlar hepimizin.  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.