Recent Comments

Kuşpınar;” Kırtasiyeyi Kırtasiyeciden alın”

Konya Kitap Kırtasiye Fotokopi ve Matbaacılar Odası Başkanı Ramazan Kuşpınar, 2019–2020 eğitim öğretim yılı öncesi velileri ve öğrencileri uyararak, kırtasiye alırken, kırtasiyecileri tercih etmelerini, kanser yapan ucuz malzemelerden uzak durmalarını, TSE ve CE ile EN-71 Uluslararası standart işaretleri taşıyan damgalı ürünler tercih edip alışveriş yapmaları istedi.

Kırtasiye alışverişi yaparken velilerimizi ve öğrencileri bilinçlendirmek görevimizdir diyen Konya Kitap Kırtasiye Fotokopi ve Matbaacılar odası Başkanı Ramazan Kuşpınar,  Çeşitli ülkelerden kalitesiz ithal edilen kırtasiye ürünleri ülkemizde pazarlarda, sektörümüzle hiç ilgisi olmayan muhtelif satış yerlerinde halkımıza ve öğrencilerimize ulaştırılmaktadır. Sözde ucuz diye alınan bu ürünlerin kanser üreten maddeler içerdiği yapılan denetimlerde tespit edilmiştir. Konunun ciddiyeti görsel ve yazılı basında sürekli dile getirilmektedir. Kırtasiyeci dışında alınan malların denetimi imkânsızdır. Onun için kırtasiyeciden başka satış yapan esas işi kırtasiye olmayan yerlerden kesinlikle alışveriş yapılmamalıdır.

Kesinlikle kırtasiye satın alırken, TSE ve CE ile EN-71Uluşlararası standart işaretleri taşıyan damgalı ürünler tercih edip alışveriş yapmaları gerekmektedir.

Ayrıca kırtasiye alırken ambalajlı birden fazla bir araya getirilmiş paketlenmiş ürünlere % 15 daha fazla fiyat ödeme yaptıklarını asla unutmamalıdır. Öğrencinin ihtiyacı 1 kalem ambalajlı şekilde 10 kalem satılıyor. İhtiyaç fazlası alınan ürünler ilerde kuruyup çöpe atılmak zorundadır. Ve bu şekilde yılda çöpe giden milli servetin büyüklüğü tartışılamaz.

Velilerimiz ve öğrencilerimiz en sağlıklı ve en hesaplı alışverişleri kırtasiyecilerden yapabileceklerini asla unutmamalıdırlar. Onun için Kırtasiye, Kırtasiyeciden alınır diyoruz."dedi.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.