Recent Comments

Ziraat oda başkanlarından tepki; Çiftçi zor durumda, yetkililer neden sessiz !

Ziraat oda başkanlarından tepki

Konya'da ziraat oda başkanlarından ortak ses: Çiftçi zor durumda, yetkililer neden sessiz !

Türkiye'nin tarımsal üretiminde önemli bir pay sahibi olan Konya'da merkez ve ilçe ziraat oda başkanları AKP hükümetinin tarım politikalarına karşı ortak ses yükseltti. 

Tükiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da 31 ilçenin ziraat oda başkanları bir otelde gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında çiftçilerin son dönemde yaşadığı sıkıntıları dile getirdiler. Enerji  başta olmak üzere, su, mazot, gübre vb girdi maliyetlerinin çiftçiyi zor durumda bıraktığını aktaran ziraat odası başkanları, hükümete seslenerek, sorunlarına bir an evvel çare bulunması gerektiğini söylediler.

"BU ŞARTLARDA ÜRETİMİ SÜRDÜRMENİN ANLAMI YOK"

Konya'daki ziraat oda başkanları adına konuşmada  bulunan Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, enerji maliyetlerinin geçen seneye oranla yüzde 100'ün üzerinde arttığını belirtti. Tarımsal üretimin nerdeyse imkansız hale geldiğini belirten Murat Yağız, " Çiftçimizin fatura rakamlarına bakıldığında aynı üründe, aynı alanda kullanılan enerjide  iki yıl arasında neredeyse 2 kat fark olduğunu görmekteyiz. Bu şartlarda üretimi sürdürmenin bir anlamı kalmamıştır" dedi. 

BÖYLE DEVAM EDERSE İTHAL ÜRÜN SAYISI ARTACAK

Elektirk ve mazot fiyatları arasındaki makasın giderek daraldığını sözlerine ekleyen Başkan Yağız, " Enerji fiyatları böyle devam ederse önümüzdeki yıllarda onca enerji altyapı yatırımı atıl kalma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Endişemiz o dur ki çiftçi üretimden vazgeçeçek, sık sık duymaya başladığımız ithal tarım ürünü sayısı artarak devam edecektir" şeklinde konuştu. DURAN ÇÖLCÜ - Hakimiyet
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.