Recent Comments

2019 yılının ilk üzüm hasadı Başkan Saygı’dan

Bozkır'ın Hamzalar Mahallesinde üretilen üzümler mahalle sakinleri tarafından hasat edilmeye başlandı. İlk üzüm hasadını Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı gerçekleştirdi.

7'den 70'e herkesin üzümcülükle uğraştığı, bugünlerde üzüm hasadının yapıldığı 1085 nüfuslu Hamzalar mahallesinde yüzler gülüyor. Üzüm rekoltesinin geçtiğimiz yıla göre daha fazla olduğunu belirten mahalleliler, rekolteden memnun olduklarını dile getiriyorlar.

Bağ bozumu için Hamzalar mahallesinde üzüm bahçesine giren Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, hem üzüm hasadı yaptı, hem de yapılan hasadı kurutmak için sergiye serdi. Son yıllarda Hamzalar mahallesinin bağcılıkta önemli bir mesafe aldığını kaydeden Başkan Saygı, bölgenin yükselen bir marka değeri olarak daha da mesafe alacaklarını kaydetti.
Bozkır'da tarımsal faaliyetlerde son yıllarda önemli bir artış yaşandığına da vurgu yapan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, bu artışın yaşanmasından dolayı son derece memnun olduğunu, diğer mahallelerde de tarımsal faaliyetlerin artması için elinden ne geliyorsa yardım etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Hamzalar Mahallesinde bu yıl %30'luk rekolte artışının yaşanmasından dolayı mahalle sakinlerinin hasattan memnun olduğunu dile getiren Başkan Saygı, "üreticilerimiz bu yılki hasattan çok memnun. Şu anda iç pazara hitap eden yaş ve kuru üzümlerimiz, mahalle sakinlerimize de ciddi ekonomik katkı sağlıyor. 1 ay boyunca devam edecek olan hasattan beklentimiz 3 ile 5 bin ton arası üzüm toplamayı hedefliyoruz. Toplanılan üzümler kimi mahalle sakinlerimiz yaş üzüm olarak iç pazara satıyor, kimi mahallelilerimiz pekmez yapıyor, kimisi de evlerin damlarında ve bahçe içlerine oluşturdukları sergide üzümleri kurutuyor. Bu rakamları arttırmak için ilçe olarak yoğun çaba harcıyoruz" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.