Recent Comments

Konya Belediyesi, tasarruf amacıyla 15 ilçedeki 24 toplu ulaşım hattını kaldırdı

Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasındaki Konya Büyükşehir Belediyesi, tasarruf amacıyla 15 ilçedeki 24 toplu ulaşım hattını kaldırdı. Toplu ulaşım hatları kaldırılan ilçelerde ulaşım, özel işletme araçlarıyla sağlanacak

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin tassarruf amacıyla 15 ilçedeki 24 toplu ulaşım hattını kaldırması tartışma yarattı. İlçelerde hizmet veren toplu ulaşım araçlarının merkeze çekileceği ve belirlenen ilçelerde ulaşımın özel firma araçları ile devam ettirileceği öğrenildi. Konya Büyükşehir Belediye yetkilileri ise kararın alınmasına gerekçe olarak belediyenin ulaşımda zarar etmesini gösterdi.

'AYLIK 800 BİN TL ZARARDAN DÖNÜLECEK'

Konya'nın 15 ilçesinde özel ulaşım firmaları tarafından devam ettirilecek olan ulaşım seferlerinin denetiminin ise yine Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacağı gelen bilgiler arasında. Özel firmalara ait ulaşım hatlarında da belediyenin uyguladığı eski fiyatın uygulanacağı da belirtildi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu tasarrufla aylık 800 bin TL zarardan kurtarılacağı öğrenildi.



BOZKIR'DA BU ULSAŞIM HİZMETİ YOKTU

Büyükşehir belediyesinin ilçelere sunmuş olduğu bu hizmet ilçemizde yoktu. İlçemizde olmaması ve eşit hizmet gereğince bu ulaşımın kaldırılması yerinde bir karar olarak düşünüyoruz.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Çok yerinde bir karar tüm ilçelerde yoktu bazı ilçelerde vardı. Mesela Bozkır'da olmaması bir hataydı ya her ilçeye hizmet edilmeliydi yada tamamen kalkmalıydı.

    YanıtlaSil