Recent Comments

“Konya’yı Keşfet” doğa yürüyüşüne yoğun ilgi

"Konya'yı Keşfet" sloganıyla yola çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'dan dağcılık ve izcilik Kulüpleri'nin yanı sıra 14 farklı ilden yaklaşık 300 kişinin katıldığı "Antik Via Sebaste yolu "doğa yürüyüşüyle Konya'nın az bilinen noktalarının tanıtımı konusunda büyük katkıda bulundu.

Anadolu topraklarında yaşamış pek çok medeniyetten birisi olan Roma Devrinden günümüze ulaşan Antik Via Sebaste yollarını keşfetmek ve tarihi yolun tanıtılması amacıyla Konya Büyükşehir tarafından desteklenen Antik Via Sebaste doğa tarih yolu yürüyüşü 12 – 13 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

18 kilometre yürüyüş yapılan yol 2000 yıllık olup, Roma döneminde inşa edildiği, yakın zamana kadar kullanıldığı bilinmektedir. Geçmiş tarihte İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan bu yolun birçok kısmı halen orijinalliğini korumaktadır.
VİA SEBASTE YOLU

"Via Sebaste" adı verilen antik Roma yolunun kırk sene imparatorluk yapan Augustus (Octavianus) tarafından özellikle Kilikyalı korsanlarla mücadele etmek amacıyla inşa edildiği mil taşlarındaki yazılardan anlaşılıyor. Lykia, Pissidia ve Pamphylia şehirleri başta olmak üzere Güney ve Güney Doğu şehirlerini birbirine bağlayan stratejik öneme sahip bir yoldur. Pisidian Antiocheia ( Yalvaç) tan başlayarak, Neapolis (Şarkîkaraağaç), Hüyük, Iconium (Konya), Misthia (Beyşehir) , Side koluyla MÖ. 6. yılda inşa edildiği ve özellikle Beyşehir gölünü çepeçevre dolaştıktan sonra bir kolu Syedra'ya diğeri Tarsus, üzerinden Antiocheia ve Osione 'ye yani Suriye'ye Mezopotamya'ya kadar uzadığı bilinen bir yoldur.

"Konya'yı Keşf et" sloganıyla gerçekleştirilen "VİA SEBASTE YOLU" doğa yürüyüşüne katılanlar, tarihi bir yolculuk yaptıklarını ve bu etkinliği organize eden Konya Büyükşehir belediyesine teşekkür ettiler.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.