Recent Comments

Başkan Asan “Korsan Taşımacılığa Hayır” dedi.

Bozkır Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Asan, gazetemize verdiği basın açıklamasında: Oda Başkanı Mustafa Asan, korsan taşımacılık yapanların önüne yetkililerin biran önce geçmesini istedi. Başkan Asan; "Bilinçli ve kayıt dışı olarak para karşılığı taşımacılık yapan, özellikle merkez mahallelerimiz dışında kalan 48 mahallemizde bu işi adeta meslek haline getirmiş olan insanlar vardır. Kendilerine meslek edinmiş esnaflarımız özellikle korsan taşımacılıktan muzdariptir." dedi.

Bozkır Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Asan, korsan taşımacılıkla ilgili gazetemiz Bozkır Postasına yaptığı basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

Oda Başkanı Mustafa Asan: "İlçemiz Bozkır'da faaliyet gösteren 19 adet Ticari Taksi esnafı ve 2 adet Meydan ve Anıt Taksi durakları bulunmaktadır. Ayrıca 88 adet tahdihli okul servis araçları ve 51 mahallemize çalışan minibüsçü esnafımız ile ilçemizde Bozkır-Konya arası ulaşımı sağlayan Hacılar ve Bozkır Seyahat firmaları ve Bozkır-İstanbul arası Kontur ve Metro Turizm firmaları,  Bozkır ve mahallelerimize hizmet verilmektedir.

Bizlerde bir kamu kuruluşu olan Bozkır Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanlığı olarak üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak, halkımıza güvenli seyahat hakkını sağlamak asli görevlerimizdendir.

Kendilerine meslek edinmiş esnaflarımız özellikle korsan taşımacılıktan muzdarip olmaktadır. Çünkü araçlarının vergisi, oda aidatı, Büyükşehir aidat giderleri, durak masrafları, sosyal güvenlik giderleri (BAĞ-KUR-SSK), araç sigorta, kasko ve bakım giderleri v.b. sair giderleri karşılandıktan sonra ailelerinin nafakasını çıkarmak için ilçemizde gece gündüz çaba sarf etmektedirler.

Emeğe saygısızlık, haksız rekabet olması sebebiyle her geçen gün mesleklerini icra edemez durumlara geldikleri tespit edilmiştir. Siz hemşerilerimizden yukarıdaki saydığım sebeplerden dolayı belki para karşılığı olmaksızın yardım amacı ile yapmış olduğunuz taşımacılıkta yukarıdaki saydığımız meslek erbabı esnaflarımızın hakkını farkına varmadan gasp etmiş olmaktasınız. Diğer taraftan bilinçli olarak para karşılığı taşımacılık yapan, özellikle merkez mahallelerimiz dışında kalan 48 mahallemizde bu işi adeta meslek haline getirmiş olan insanlar vardır.

Üyelerimizin tespiti ile Odamız ilgili makamlarla programlı bir şekilde çalışılarak cezai yaptırımlar uygulatılacaktır.

Şöyle ki: 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun "Araçların tescil edildikleri amacın dışında kullanılması" başlıklı Ek 2. maddesinde; araçlarını motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullananlar ile sürülmesine izin veren araç sahiplerinin 14.400 lira para cezası ile cezalandırılacağı, ayrıca, aracın on beş gün süre ile trafikten men edileceği, ilgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dahilinde ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına birinci fıkrada gösterilen idari para cezasının üç kat olarak, fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde tekerrürü halinde ise beş kat olarak uygulanacağı, ayrıca, aracın her defasında altmış gün süre ile trafikten men edileceği hükmüne yer verilmiştir.

Herhangi kanuni işlemlerle karşı karşıya kalmamak için, lütfen "KORSAN TAŞIMACILIĞA HAYIR" diyor, saygılarımızı sunarım." şeklinde basın açıklamasını tamamladı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.