Recent Comments

Bozkır’da 33.500 fidan toprakla buluştu

Türkiye genelinde "Geleceğe Nefes Ol" kampanyası kapsamında 11 milyon fidan toprakla buluştu. Kampanya kapsamında Bozkır'da ise ilçe genelinde 30 bin fidan, Bozkırlı hayırsever Av. Mehmet Gün tarafından ise 3.500 fidan Aygır Pınarı ve çevresinde toprakla buluştu. Fidanların toprakla buluştuğu etkinliğe Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı'nın yanı sıra ilçe protokolü, üniversite, lise ve ilkokul öğrencileri de katıldı.



İlçemiz hayırseverlerinden Av. Mehmet Gün tarafından hazırlanan 2500 ıhlamur, 500 sedir ve 500 dut fidanı Aygır Pınarı ve çevresinde toprakla buluşturulurken, fidanlara ilk can suyunu Kaymakam Bayraktar ve Başkan Saygı verdi. Çok sayıda vatandaş ve öğrenci diktikleri fidanlara isimlerini yazarak fidanları sahiplendi.

İlçe genelinde dikilecek olan 30 bin çam fidanının 1100 adetini toprakla buluşturmak için Yazdamı Mahallesi yakınlarında bulunan Jandarma Hatıra Ormanında bir araya gelen ilçe protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler, 1100 çam fidanını heyecanla, coşkuyla, sevgiyle toprakla buluşturarak fidanları sahiplendiler.
Fidan dikme etkinliğinden sonra açıklamalarda bulunan Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Türkiye genelinde başlatılan "Geleceğe Nefes Ol" kampanyasının ülkemizin ve dünyanın geleceği için çok önemli bir kampanya olduğunu belirterek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, "Türkiye genelinde başlatılan bu kampanya aslında bir seferberliktir. Bugün itibariyle Türkiye genelinde 11 milyon fidan toprakla buluştu. Yeşil bir gelecek için çok önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Bu kampanyadan Bozkır olarak nasibimizi aldık ve Bozkır'ımızda da 30 bin fidanı toprakla buluşturduk. İnşallah bu rakamların önümüzdeki senelerde de artarak devam etmesini diliyorum" dedi.


Bozkır'da tek seferde toprakla buluşan fidan sayısında ilçe rekoru kırdıklarını, gelecek sene bu rekoru arttırmak için gayret edeceklerini ifade eden Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği gibi biz de zümrüt yeşili bir Bozkır hedefliyoruz. Bu kapsamda bugün toprakla buluşturduğumuz 33.500 fidanı bir başlangıç olarak kabul ediyor, gelecek senelerde bu rakamı arttırmak istiyoruz. İlçemizde sadece çam değil, ıhlamur gibi, dut gibi, çınar gibi cazibe oluşturacak fidanları da toprakla buluşturmak için çalışmalar yapacağız. Bu vesileyle de Bozkır'ımızı her platformda gururla temsil eden kıymetli hemşehrimiz Av. Mehmet Gün'e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu kampanya kapsamında Aygır Pınarı ve çevresinde 2500 adet çam, 500 ıhlamur ve 500 dut fidanını hep birlikte toprakla buluşturduk. Bu kıymetli hayrından dolayı hemşehrimize ilçe sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.