Recent Comments

Kalaycı; "TÜİK verilerini yerden yere vuranlar sendika verilerine ne diyecek?"


MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile istikrarlı politikaların hayata geçirildiğini, sistemin aksayan bazı yönlerinin ise düzeltilebileceğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin, geçen yıl tarihinin en büyük saldırılarına maruz kaldığını vurgulayan Kalaycı, bu saldırıdan kurtarılan ekonominin, faizlerde kademeli indirim ve enflasyonla mücadelede başarılı adımların atılmasıyla toparlanma sürecine girdiğini kaydetti.

Bu gelişmeler doğrultusunda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının ülke ekonomisine yönelik büyüme beklentilerini olumlu yönde revize ettiklerinin altını çizen Kalaycı, Dünya Bankası ve IMF'nin olumlu yönde revizyonları bulunduğunu aktardı. Kalaycı, "Ekonomik göstergeler önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeler yaşanacağına işaret ediyor." diye konuştu.

Bazı sendikaların hazırladığı istatistiklerin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileriyle uyumlu olduğunu söyleyen Kalaycı, "TÜİK verilerini yerden yere vuranlar sendikaların açıkladıkları verilere ne diyecekler?" diye sordu.

Türkiye'nin kredi risk priminin (CDS) halen yüksek olmakla birlikte geçen yıla göre üçte bire yakın düşüş gösterdiğini de ifade eden Kalaycı, bütçenin hazırlanmasında emeğe geçenlere teşekkür etti ve 2020 Yılı Bütçesi'nin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.