Recent Comments

2019 Yılı Mazot ve Gübre Desteği Askı İcmali yayınlandı kontrol ediniz.

2019 Yılı Mazot ve Gübre Desteği Askı İcmali yayınlandı, mağduriyet yaşamamak için mutlaka listeleri kontrol ediniz.

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk yayınladığı mesajında Çiftçilerimizin 2019 Yılı Mazot ve Gübre Desteği Askı İcmali yayınlandığını belirterek çiftçilerimizin Mahalle muhtarları listelerinden veya İlçe Tarım Müdürlüğünündeki listelerden adlarına çıkan Hibe kayıtlarını kontrol etmelerini ve hatalı bir durum olması durumunda İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiği beklirtti. 

Bilindiği üzere Tarım Bakanlığının 09  Kasım  2019  tarih  ve  30943  sayılı  Bitkisel  Üretime Destekleme  Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ'in (2019/46) 23.maddesinde "Tebliğde anılan desteklemelere ilişkin ödeme icmalleri il müdürlükleri tarafından ÇKS ve/veya ÖKS'den alınarak oluşturulur. İl/ilçe müdürlüklerince  ilçeye  ait  destekleme  türüne  esas  İcmal  1,  ilçe  müdürlüğü  ve  ilgili köy/mahallede ilgili il/ilçe müdürlükleri veya muhtarlıklar marifetiyle EK-2'de belirtilen süre ile askıya çıkarılır ve il/ilçe müdürlüğü web sayfasında yayımlanır." denilmektedir.

Bu kanunlara göre 2019 yılında Tarımsal Desteklemelere başvuran çiftçilerin adlarına çıkan tutarları inceleyip hata varsa belirli bir süreyle itiraz hakkı bulunmaktadır. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için listeler askıda bulunduğu sürede inceleyip itiraz edebilirler.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.