Recent Comments

Bozkır’da kriz masası oluşturuldu

İlçe genelinde afet boyutunda yağan kar yağışı sonrasında Bozkır'a bağlı birçok mahallede yaşanan elektrik ve su esintisinden dolayı kriz masası oluşturuldu. Oluşturulan kriz masasında elektrik ve su kesintilerinin giderilebilmesi için çalışmalar istişare edildi, çevre ilçelerden araç ve ekipman yardımı istenildi.

İlçede yaşanılan afet durumuyla ilgili kriz masasında toplanan Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, İlçe Garnizon Komutanı Batuhan Duran, KOSKİ Bozkır Şube Şefi Bekir Küsen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Tunç, mevcut durumu değerlendirerek elektrik ve su kesintilerinden doğan mağduriyetin giderilmesi için planlama yaptı. Bozkır ve Hadim'e bağlı birçok mahallede 1000'in üzerinde devrilen elektrik direklerinin tamiri için ilk günden bu yana 90 kişilik ekiple çalışan MEDAŞ, ekip sayısını her geçen gün arttırarak sahadaki yoğun mesaisine devam ediyor. KOSKİ Personelleri ise yaşanılan elektrik kesintisi sebebiyle mahallelere su hizmeti verebilmek için tüm su depolarına jeneratör kurmaya devam ediyor. Elektrik kesintisinden dolayı iletişimin de kısıtlı olduğu yerlerde operatör şirketleri baz istasyonlarını çalıştırmak için jeneratör temin ediyor.
Yaşanılan olumsuzlukların en kısa sürede giderilebilmesi için 5 gündür kriz ekibinin yoğun mesai harcadığını belirten Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Belediye ekipleri, MEDAŞ ve KOSKİ'nin gece ve gündüz olmak üzere 2 vardiyada yoğun çalıştığını belirtti.

İlçe genelinde sorunların çok büyük olduğunu dile getiren Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, çevre ilçelerden de araç ve ekipman desteği aldıklarını ve sorunları biran önce çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Saygı, "ilçe genelindeki bu büyük sorunları biran önce çözüme kavuşturabilmek için Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerimizden takviye iş makinesi ve kamyonlar aldık. Büyükşehir Belediyemizden de takviye iş makineleri aldık ve gece gündüz çalışıyoruz. AFAD Müdürlüğümüzden de yine aynı şekilde takviye araç ve ekipman temini sağladık. MEDAŞ iş makineleri temin etti. Belediyemiz bünyesindeki tüm araç ve ekipmanlar da aynı şekilde seferber edilmiş durumdadır. İş makineleriyle, kar yağışından yıkılan direklere ulaşıp MEDAŞ'ın bu hatları tamir etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda su depolarının yollarını açarak jeneratörle mahallelerimize su vermeye çalışıyoruz. Baz istasyonlarına da aynı şekilde ulaşıp jeneratör teminini sağlayarak iletişimi sağlıklı hale getirmeye çalışıyoruz. Şuanda Bozkır'ımıza bağlı mahallelerimizden yarısından fazlası elektrik ve su hizmetine ulaşamıyor. İnşallah pazar gününe kadar çalışmalarda büyük mesafeler almış olacağız. İlçemizde yaşanan böylesi büyük bir afetten dolayı oluşan olumsuzluklardan dolayı ilçe sakinlerimizin sabırlı olmasını diliyor, anlayışla karşılamalarını temenni ediyorum, tüm ilçe sakinlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.