Recent Comments

SİTEMİZİN YAZARI KARABACAK’TAN SINAVLARDA BAŞARININ SIRLARI

(Cep Telefonu ile Baş Etmenin Yolu)

Sitemizin yazarlarından eğitimci-yazar M. Emin Karabacak'ın yeni kitabı SINAVLARDA BAŞARININ SIRLARI (Cep Telefonu ile Baş Etmenin Yolu)  siz değerli okurlarla buluştu.

Sinirli Anne Babaların Akıllı Telefonla İmtihanı, Bilinçaltı Şakadan Anlamaz, Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu ve Bayramlık İstemeyen Çocuklar kitapları ile öğrenci ve velilere kişisel gelişimleri konusunda dersler veren Karabacak; son kitabıyla onları sınava davet ediyor.

Ensar Neşriyat'tan çıkan ve alanında ilk olduğunu düşündüğümüz kitapta yazar, günümüz öğrencilerinin vazgeçilmezi olarak gördükleri akıllı telefonların sınavlara hazırlık sürecince sınavlara etkilerini ve baş etme yollarını sade bir dille güncel örneklerle anlatmış.

 Karabacak kitabında; akıllı telefonların fayda ve zararlarından daha çok, iletişim çağında aile içi iletişimsizliğin yanı sıra öğrencilerin, ders ve sınav başarısının önünde en büyük engel olarak görülen akıllı telefonlarla nasıl baş edebileceklerini metotları ile ele alarak anlatmıştır.

Kitabı yazma amacını karabacak; gittiğimiz okullarda 'Başarı için akıllı telefonlarla baş etmenin yolları'  seminerlerimden sonra birçok öğrenci; "Hocam, bu anlattıklarınızı nerede bulabiliriz?" sorusunu sorunca bu kitabı yazmaya karar verdiğini ifade ediyor.

Kitap 138 sayfa olup altı bölümden oluşmaktadır.

Birinci bölümde, akıllı telefonların hayatımızdaki yerini ele alan yazar, iletişim için icat edilen akıllı telefonlara nasıl bağımlı hâle geldiğimizi, akıllı telefonlar bağımlılık yapınca öğrencilerin ders çalışamaz olduğunu, bağımlılık yapan akıllı telefonlar için "nomofobi" konusunu çözüm yolları ile birlikte anlatmaya çalışmış.

İkinci bölümde, sınavlarda başarılı olmak için akıllı telefonlardan nasıl fedakârlık edilmesi gerektiğini, sınavların fedakârlık istediğini, feda edilecek şeylerin en başında da akıllı telefonlar olduğunu, sınavlara hazırlık sürecinde akıllı telefonlardan nasıl fedakârlık edilmesi gerektiğini örneklerle anlatmış.

Sınavlara hazırlık sürecinde dua konusunu ele alındığı üçüncü bölümde ise, sınavlarda başarı için fiili ve sözlü duanın yanı sıra anne baba ve hocaların da hayır dualarının alınması gerektiğini, anne baba ve hocasının hayır duasını değil de bedduasını alan öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları anlatmış.
Dördüncü bölümde, başarının önünde engel büyük engel olan atalet ve öğrenilmiş çaresizlik konusunu örneklerle ele aldığı gibi atalet ve öğrenilmiş çaresizliği yenmiş insanların başarı hikâyelerine de yer vermiş.

Beşinci bölümde, "Sınavlarda başarılı olmak için nasıl çalışılmalı?", "İyi bir çalışma planı için nelere dikkat edilmeli?" sorularının cevabını aranırken öğrenmenin kalıcılığı için bilgilerin uzun süreli olarak beyne kaydedilmesini ve bunun için de tekrarların hangi aralıklarla yapılması konusunu güncel örneklerle anlatmış.

Son bölüm olan altıncı bölümde ise, sınav kaygısını ele alarak sınav kaygısının ne olduğunu, sınav kaygısını yenmek için yapılması gereken egzersizleri, bunun yanında sınavlardan önce ve sınav anında yapılması gerekenlerle, sınavlarda dikkat sorununu çözüm yollarıyla birlikte uygulanabilir şekilde anlatmış.

Kitabın sonunda ise özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerimiz için meslek tercihleriyle ilgili bir ek bölüm yer alıyor.

Sonuç olarak SINAVLARDA BAŞARININ SIRLARI (Cep Telefonu ile Baş Etmenin Yolu) alanında bir ilk olduğunu düşündüğümüz bu kitap, okul derslerinde ve sınavlarda başarılı olmak isteyen öğrencilere okumalarını şiddetle tavsiye edebileceğimiz başucu bir kitaptır.

Yazarın Kitaplarını sipariş için; Ensar Neşriyat Tic. A.Ş. Düğmeciler Mah. Karasüleyman  Tekke Sk. No:7 Eyüp Sultan/İstanbul.

https://www.ensarnesriyat.com.tr/product/search?q=emin%20karabacak&s=7

Tel: (0212) 491 19 03-04  [email protected]
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.