Recent Comments

Bozkır’a Dev Bayrak Yapılıyor

Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, tarihi kahramanlıklarla dolu Bozkır'a yakışır bir şekilde Bozkır'ın her yerinden gururla dalgalandığının görüleceği bir Türk Bayrağını Bozkır'a kazandıracaklarını açıkladı.

Bozkır'ın Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında en fazla şehit veren ilçeler arasında yer aldığını, Türkiye'de sancağı olan tek ilçenin Bozkır olduğunu belirten Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır'ın üstünde şanlı Türk Bayrağını gururla dalgalandıracaklarını söyledi.

Çalışmanın yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Başkan Saygı, çalışmanın 1 ay içerisinde tamamlanarak şanlı Türk Bayrağını dalgalandıracaklarını söyledi. Çalışma hakkında detaylar da veren Başkan Saygı, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, "Bozkır ilçemiz, geçmişten günümüze 4 bin yıllık tarihiyle tarih sahnesinde her daim adından söz ettirmiş bir ilçedir. İlk çağlardan beri İsauralılar medeniyetine, Romalılara, Selçuklulara, Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. Özellikle Selçuklular zamanında bölge halkı savaşlarda üstün başarılar elde etmiş, yine aynı şekilde Osmanlılar zamanında da üstün başarılardan dolayı ilçemize Sultan Abdülmecid tarafından sancak verilmiştir. Çanakkale zaferinde de ilçemiz tüm olumsuz koşullara rağmen cepheye koşmuş, çoğu ilden daha fazla şehit vermiştir. Bugün de devletimizin, vatanımızın ve milletimizin selameti için sınır ötesi operasyonlarda da ilçemiz adından söz ettirmeye, asırlar önce olduğu gibi bugün de cepheye koşmaya devam etmektedir. Bu vesileyle bizler de şanlı Türk Bayrağımızı Bozkır'ımızın üzerinde dalgalandıracağız. 40 metre büyüklüğündeki bayrağımızın temelleri atıldı ve inşallah 1 ay içerisinde Türk Bayrağımız Bozkır'ımızın üzerinde dalgalanıyor olacaktır. Aynı zamanda övünç kaynağımız Bozkır Sancağımızı da ilçemizin hakim bir tepesinde yerleştireceğiz ve herkes tarafından görülecektir. Bu vesileyle tekrardan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.