Recent Comments

Bozkır'da yaşlılar için Merdivenlere Korkuluk Yapılıyor

Bozkır'ın Merkez Mahallesi olan Yukarı Mahallenin ilçe merkezi ile bağlantısı olan yaya yolunda yaşlı nüfusun merdivenlerden inip çıkmasını kolaylaştırmak amacıyla belediye ekipleri tarafından merdivenlere demir korkuluk yapılıyor. Demir korkulukların yapılmasıyla birlikte merdivenleri kullanmakta zorluk çeken yaşlıların iniş ve çıkışları daha kolay hale gelecek.

Bozkır'ın merkez mahallesi olan Yukarı mahallede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, yapılan çalışmalarla mahallenin önemli sorunlarının giderildiğini söyledi. Yukarı mahallede daha önceden su ve yol sorunlarının çözüldüğünü sözlerine ekleyen Başkan Saygı, yapılan çalışmalarla mahallenin yaya ulaşımının da kolaylaştığını ifade etti. Başkan Saygı, "Yukarı mahallemizin ilçe merkezi ile yaya yolu bağlantısı olarak yapılan merdivenler, uzun zaman önce yapılmış, ancak kullanım özelliğini büyük ölçüde yitirmişti. Belediye olarak başlattığımız çalışmayla merdivenler daha kullanışlı hale getirildi, yapılan korkuluklarla da tehlike önlendi ve vatandaşlarımızın iniş ve çıkışları kolaylaştı" dedi.
Yukarı Mahallede doğalgaz çalışmaları başlayacak

Doğalgaz çalışmalarının hız kesmeden 2020 yılında da devam edeceğini, belirlenen yerlerde hat çalışmalarının da başladığını ifade eden Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Yukarı mahallenin belirli kısımlarına 2020 yılında doğalgazı ulaştıracaklarını söyledi. İlk etapta kamu binalarına doğalgazı ulaştıracaklarını belirten Başkan Saygı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, "Yukarı mahallemizin belirli bir bölümünün doğalgaza kavuşması için mahallemizi 2020 yatırım planına aldık. Bu kapsamda ilk etapta kamu binalarımıza doğalgazı ulaştırmayı hedefliyoruz. Hastane, MYO binası, KYK yurdu bu sene doğalgaz kullanmaya başlayacak. Yatırım planının içerisine 1. Etap TOKİ konutlarını da dahil ettik. İmkan olursa buraya da doğalgazı ulaştırmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde planlamamızda aksaklık olmaması durumunda hava şartları da elverişli olursa Yukarı mahallemizin sokak aralarına da doğalgazı ulaştırmayı hedefliyoruz. Mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.