Recent Comments

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yılı ile dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesaj şöyle:

"Milli iradenin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100'üncü yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920'de açılan ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi, istişare ile alınan hayırlı kararlara ev sahipliği yapmış, başlatılan Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmıştır. Kurtuluş Savaşında büyük bir destan yazan kahraman milletimiz, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte her alanda gelişimini tamamlamak üzere yeni bir mücadeleye girişmiş ve yüz yıllık gayretli çalışmanın ardından dünya milletleri arasındaki ayrıcalıklı konumuna kavuşmuştur. Gücünü milletinden alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti; 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda yoluna kararlılıkla devam etmektedir. Türkiye'nin özellikle son yıllarda kat ettiği mesafe, bugünün çocuklarının yarının dünyasında etkin rol alacağına işaret etmektedir.

Her yıl şehrimizde ve ülkemizde coşku içinde kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ne yazık ki bu yıl koronavirüs salgını dolayısıyla caddelerde, sokaklarda, okullarda kutlayamıyoruz ama dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramı çocuklarımızla evlerimizde kutluyoruz. Ailelerimiz ve komşularımızla hep birlikte 23 Nisan akşamı balkonlarımızda İstiklal Marşımızı büyük bir coşkuyla okuyacak, bize bu ülkeyi emanet eden ecdadımızı rahmetle anacağız.

Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatıp tekrar şehrimizde bayramları birlikte kutlayacağımız zamanlar da gelecek inşallah.

Sevgili çocuklar,

Evde olduğunuz bu süreçte derslerinize çalışırken bolca kitap okuyun. Belediyemizin YouTube kanalında sizler için hazırladığımız etkinlikleri takip edin, öğretmenlerinizin ve büyüklerinin öğütlerine kulak verin. Bizim en büyük arzumuz, sizlerin sağlıklı ve güvenli ortamlarda iyi eğitim alarak ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olarak yetişmenizdir. Çünkü ülkemizin ve dünyanın geleceği sizlersiniz.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden Birinci Meclisimizin kahraman mensuplarını rahmetle yad ediyorum.

Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; sağlıklı, huzurlu ve mutlu yarınlar diliyorum."
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.