Recent Comments

Bozkır Aygırdibi Lavanta Kokacak


Konya'nın Bozkır ilçesinde İlçenin ortasından geçen Çarşamba çayının kaynağını oluşturan Aygır Pınarında ve belediyeye ait park ve bahçelerde Bozkır Belediyesi ekipleri lavanta ekimi gerçekleştiriyor.

İlçenin en gözde mesire alanlarından Aygır Pınarı Mesire alanının girişinde 3.500 M²lik alanda oluşturulacak olan lavanta bahçesiyle Aygır Pınarının cazibesi artacak, Bozkır lavanta kokacak.

Aygır pınarı mevkisinde ve belediyeye ait park ve bahçelerde aromatik bitki ekimlerine başladıklarını, şimdiye kadar 3500 kök lavantayı toprakla buluşturduklarını söyleyen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, "Bozkır lavanta kokacak" dedi.

Lavanta bahçesinin tamamlanmasıyla birlikte aygır pınarının daha cazibeli hale geleceğini de sözlerine ekleyen Başkan Saygı, "İlçemizin ortasından geçen Çarşamba çayının kaynağını oluşturan Aygır Pınarı, 2017 yılında C tipi mesire alanı olarak tescil edilmiş, düzenleme çalışması yapılmıştı. Vatandaşlarımızın ve çevre ilçe ve illerden gelen misafirlerimizin gözdesi haline gelen Aygır pınarının daha da cazibe kazanması için mesire alanımızın girişinde lavanta bahçesi oluşturuyoruz. Çalışma kapsamında 3500 m²lik alana 3500 adet lavanta ekimi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında yürüyüş yolları gibi, park gibi ilçemizin belirli yerlerine de lavanta ekimi gerçekleştiriyoruz. Bozkır, yakın zamanda inşallah lavanta kokacak" dedi.

Tıbbi Aromatik Bitki Bahçeleri Yapılacak

Geleceğe nefes ol kampanyasıyla birlikte ilçede başlayan fidan dikme seferberliği kapsamında bu zamana kadar 40 bin fidan toprakla buluşturulduğunu, bu rakamın her geçen gün artarak devam ettiğini sözlerine ekleyen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, "İlçemizde fidan dikimi seferberliği başlattık. Aroma verici ağaçların dikimine hız kazandırıyoruz. Cumhurbaşkanımız gibi bizler de zümrüt yeşili bir Bozkır hedefliyoruz. Bu kapsamda da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bunun yanında aromatik bitki yetiştiriciliğini de ilçemizde yaygınlaştırmaya başladık. İlçemizin belirli bölgelerinde Kekik ve Hatmi çiçeği bahçeleri oluşturacağız. Bir yandan ilçemizi yeşillendirirken diğer yandan da arıcılıkla uğraşan hemşehrilerimize çiçek desteği sağlamış olacağız" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.