Recent Comments

Konya Valiliğinden Basın Duyurusu

Bugün bazı sosyal medya hesaplarından; Valiliğimizin almış olduğu karar gereği saat 18:00’dan itibaren ekmek üreten ve satan fırıncıların faaliyetlerini 1 gün süreyle sonlandıracağı gibi asılsız haber ve paylaşımlar yapılarak vatandaşlarımızı yanlış düşünce ve paniğe sevk edecek bir ortamın meydana getirildiği görülmüştür.

İçişleri Bakanlığımızın 22.04.2020 tarihli ve 7108 sayılı Genelgeleri kapsamında Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan 28 sayılı Kararın 5. maddesinde Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak; "Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacaktır. İftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edecektir." hükmüne yer verilmiş ve bu metin Resmi Sitemizde yayınlanmıştır.

Bu itibarla Ramazan Ayı süresince iftar vaktinden sadece 2 saat öncesinden üretime ara verilecek olup, ekmek ve pide satışlarının durdurulması söz konusu değildir. 

  Değerli vatandaşlarımızın bu gibi durumlarda Valiliğimizin resmi web sitesi (http:www.konya.gov.tr) ve (https://twitter.com/TCKonyaValiligi) hesaplarından yapılacak duyurulara itibar etmesi, mesnetsiz paylaşım ve haberlerin ciddiye alınmaması, bu tür haber ve paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin derhal başlatılacağının bilinmesi hususu;

  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.