Recent Comments

Ramazan-ı Şerifimiz Mübarek Olsun


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, rahmetiyle gelen Ramazan-ı Şerif'in şehrimiz, milletimiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını; tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın Ramazan ayının gelişi dolayısıyla yayımladığı mesajı şöyle:

"İslam dünyası olarak rahmet ve bereket mevsimi mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluğunu yaşıyoruz.

Kuruyup çoraklaşan toprakların yağmura hasreti gibi, yüreklerimizin rahmete muhtaç olduğu bir zamandayız. Gönül kapımızı rahmete açarak aydınlık ufuklarda buluşma ümidi ve tüm misafirperverliğimizle ona 'Hoş geldin ya Şehr-i Ramazan' diyoruz.

Ramazan; her yıl iftar sevinci, sahur bereketi, oruç takvası ve çocukların mutlulukları ile misafir oluyor hanelerimize... Bedenlerimize sağlık, ruhumuza şifa dağıtıyor.

Müslüman kardeşimizden haberdar olmanın, güçsüzleri koruyup kollamanın, yetimi, öksüzü, kimsesizi, öğrenciyi, yolcuyu görüp gözetmenin faziletini hatırlatıyor. Başında rahmeti, ortasında mağfireti, sonunda kurtuluşu vaat ediyor.

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Ramazan ibadetimizi eski Ramazanlar gibi, camilerde, meydanlarda, cadde ve sokaklarda doyasıya yaşayamayacağız. Teravihlerde camideki çocuk cıvıltılarını duyamayacak; iftarda her yaştan hemşehrimizle aynı sofrada olmanın tadına varamayacağız.

Ancak aynı coşkuyu evlerimizde, ailelerimizle, gönüllerimizde yaşayacağız. Bu yıl evlerimizi camiye çevireceğiz. Teravihlerimizi evlerimizde kılacağız. İftarlarımızı, imkanı olmayan kardeşlerimizle paylaşacağız. Evimizdeki Ramazan sevincini yetim ve öksüzlerimizin olduğu evlere de taşıyacağız.

Dünya tarihinin gördüğü en zor dönemlerden birini yaşadığımız bu günlerde; birbirimize daha sıkı bağlanacağız ve bu sıkıntıyı el birliği içinde inşallah en kısa sürede atlatacağız.

Rahmetiyle gelen Ramazan-ı Şerif'in şehrimiz, milletimiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını; tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Cenab-ı Allah ibadetlerimizi kabul etsin, bizleri sağlık ve afiyetle Ramazan Bayramı'na kavuştursun inşallah.

Selametle kalın... "

 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.