Recent Comments

Eğitimci-Yazar Ahmet Üresin’in Dokuzuncu Kitabı Raflarda


Eğitimci-Yazar, Şair Ahmet Üresin'in dokuzuncu kitabı raflarda yerini aldı. Yazar Ahmet Üresin, Bozkır Dereli şairlerinde yer edindiği kitabından doğduğu Bozkır-Dere köyüne ahde-vefa örneği gösterdi.

Eğitimci-Yazar, Şair Ahmet Üresin'in dokuzuncu kitabı raflarda yerini aldı. Yazar Ahmet Üresin,  Bozkır Dereli şairlerinde yer edindiği kitabından doğduğu Bozkır-Dere köyüne ahde-vefa örneği gösterdi. Yazar Ahmet Üresin, Sekizinci kitabı olan 'Bozkır'da Bir Dere Var' kitabını ve 'Bozkır Dereli Şair ve Yazarlar kitabını doğup, büyüdüğü yer olan Bozkır Dere'ye vefa borcunu ödemek için yazdığını dile getirdi.

Eğitimci-Yazar Ahmet Üresin Kitabının içeriğinden şu şekilde bahsetti. "Bozkır Dere'li Şair ve Yazarlar kitabımın içeriğinde Bozkır'da doğan, büyüyen ve yetişen şairleri ele aldım. Ayrıca Bozkır Dereli Şair ve Yazarlar kitabı şairlerimizin özgeçmişlerinden, şiirlerinden ve hatta fotoğraflarından yararlanarak oluşturduğum ve antoloji şeklinde yazdığım bir kitap olarak meydana geldi."

Eğitimci Üresin, Bozkır Dere'ye ait olan bu kitabını köyüne olan vefa borcunu ödemek için ve yaşadığı topraklara bir nebzede olsa katkı sağlayabilmek için yazdığını dile getirdi.

Üresin, Bozkır Dereli Derneğinin de katkılarıyla gerçekleşen kitabın, Türkiye'nin dört bir yanındaki çalışmalar ve araştırmalar sonucu ortaya çıktığını söyledi. Birçok telefon görüşmeleri ve röportajlar sayesinde bu kitabı bir yapıt olarak okuyucularına yazabildiğini açıkladı.

Yazar Üresin, yüz oniki sayfalık kitabında Mehmet Üstün (Külcü), Mehmet Neşet Çınar, Süleyman Ege, Ganime Naciye Yavaş Eser, Hasan Gökdeniz, Mehmet Gültekin, Mehmet Gün, Filiz Kılınçel Duru, Raziye Ödemiş, Ahmet Özkan, Duygu Özay, Hasan Satar, Sabri Sevinç, Adnan Sivri (Bozkırı) ve kendisinin de şiirlerinin içinde bulunduğu onbeş yazara yer verdiğini söyledi.

Yazar Üresin, Bozkır Dereli Şair ve Yazarlar kitabının gelirini Konya Bozkır Dere'liler Derneğine bağışlayacağını açıkladı. Üresin kitabını yazarken yardımcı olan Bozkır Dere'liler Derneğinin yönetimine, Bozkır'lı şair ve yazarlara, Çizgi Yayınevi'nin bütün çalışanlarına ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini dile getirdi.

Kaynak: Pusula Haber

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.