Recent Comments

Mezarlık Ziyaretlerinde Sosyal Mesafeye Uyalım


Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle gerekli tedbirleri alarak Konya genelindeki bin 614 mezarlıkta Ramazan Bayramı öncesi temizlik, bakım ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mezarlıkların sokağa çıkma kısıtlaması olan günler dışında ziyarete açık olduğunu belirterek, ziyaretlerde mutlaka sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle gerekli tedbirleri alarak Konya genelindeki bütün mezarlıklarda çalışmalarını sürdürüyor.

Konya'da 31 ilçeye bağlı 752 mahallede bulunan bin 614 mezarlıkta temizlik, bakım ve düzenleme çalışmalarına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle gerekli önlemleri alarak vatandaşların güven içerisinde mezarlıkları ziyaret etmeleri için çalışıyor.

TEDBİRLERE MUTLAKA UYALIM

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, il sınırlarında bulunan bütün mezarlıklarda düzenli olarak temizlik, bakım ve düzenleme çalışmaları yaptıklarını belirterek, bayram öncesi de bu çalışmaların yoğun olarak sürdüğünü ifade etti.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle mezarlıklarda gerekli önlemler alınarak görevli personele gerekli bilgi ve malzemelerin verildiğini belirten Başkan Altay, "Görevli personelimiz iş sağlığı ve güvenliğinin gerektirdiği şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Mezarlıklarımız sokağa çıkma kısıtlaması olan günler dışında ziyarete açık. Hemşehrilerimiz genel hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek yakınlarının mezarlarını ziyaret edebilir. Hemşehrilerimizden istirhamımız; bazı bölgelerde bir gelenek olan toplu mezarlık ziyaretlerinde de sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleridir. Bu süreç atlatılıncaya kadar hükümetimizin aldığı tedbirlere uyarak her alanda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına özen gösterelim. Normalleşme sürecine girildi, bu sıkıntıları da en kısa zamanda atlatacağız inşallah." dedi.

İl genelindeki bütün mezarlıklarda yabancı ot temizliği, genel temizlik, sulama, çapa, kuru dal budaması gibi bakım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekipleri, çalışma programı dâhilinde planlanan ilçe mahalle mezarlıklarında düzenleme çalışmalarını da sürdürüyor. Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında; mevcut istinat duvarlarının restorasyonu, yeni istinat duvarı yapımı, parselasyon çalışmaları, yürüme yolları ve ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.