Recent Comments

Aygır Pınarının Cazibesi Artacak


KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır ilçesinde 2016 yılında C tipi mesire alanı olarak tescillenen ve yeşil dokuya uygun olarak yapılan düzenleme çalışmasıyla daha kullanışlı hale gelen bölgenin incisi Aygır Pınarının cazibesi son yapılan çalışmalarla artıyor. Mesire alanında yer alan mescit ve tuvaletlerde düzenleme çalışması yürütün Bozkır Belediyesi ekipleri, düzenleme çalışmasında sona geldi.

Çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi alan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Aygır Pınarının Konya'nın ve Bozkır'ın incisi olduğunu, bu alanın cazibesinin gün geçtikçe daha da arttığını söyledi. Yapılan ve yapılacak olan düzenleme çalışmalarıyla Aygır Pınarının mesire alanının cazibesinin daha da artacağını sözlerine ekleyen Başkan Saygı, "2016 yılında C tipi mesire alanı olarak tescillenen ve yapılan düzenleme çalışmalarıyla daha kullanışlı hale gelen mesire alanımızı daha da kullanışlı hale getirmek için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Mesire alanımızda yer alan mescidimizi daha kullanışlı hale getirmemizin yanında alanda yer alan atıl durumda olan tuvaletlerimizi de yenileyerek daha kapasiteli ve daha kullanışlı bir tuvaleti de mesire alanımıza kazandırıyoruz" dedi.

Aygır Pınarı mesire alanının içinde yürüyüş alanları oluşturacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Saygı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, "mesire alanımızı sadece piknik ve kamp alanı olarak değil, yürüyüş ve gezinti yapılabilecek bir yer olarak da düşünüyoruz. Bu kapsamda belirlediğimiz alanlarda yürüyüş alanları oluşturacağız. Oluşturacağımız alanla birlikte hem günübirlik piknik, hem kamp hem de yürüyüş yapılarak misafirlerimizin doğayla iç içe olmasını sağlayacağız. Geçtiğimiz aylarda yine bu bölgede mesire alanımızın hemen yanına 3.500 m²lik alana dikimini gerçekleştirdiğimiz lavantalarımızın da meyvelerini inşallah önümüzdeki senelerde alacağız. Lavanta bahçemizden verim almaya başladığımızda Aygır Pınarı, bölgemizin ve Konya'mızın en önemli doğal yerlerinden biri haline gelmiş olacak, cazibesiyle adından söz ettirecektir" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.