Recent Comments

Bozkır Ziraat Odası çiftçiler için traktör aldı

KONYA (AA) - Bozkır Ziraat Odası tarafından çiftçilerin talebi doğrultusunda kullanımlarına sunulmak üzere traktör satın alındı.

Konya'nın Bozkır ilçesinde "Kop Destekliyor Bozkır Tarımı Makineleşiyor" projesi kapsamında Bozkır Ziraat Odasına Taşkırma, Mibzer, Silaj ve ilaçlama makinası hibe edilmişti. Bozkır Ziraat Odasına yapılan bu hibe ekipmanların daha sağlıklı çalışması ve her çiftçinin kullanımına ulaşabilmesi için Bozkır Ziraat Odası 100 beygir Traktör aldı. 
Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk "İlçemiz çiftçilerine hizmet edebilmek adına Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğümüzle gerçekleştirdiğimiz "Kop Destekliyor Bozkır Tarımı Makineleşiyor" projesi kapsamında çiftçilerimiz için çok sayıda ekipman kazandırdık. 

İlçe Tarım Müdürümüz ve personelinin gayrat ve desteği ile gerçekleştirilen bu projeler kabul edilerek kop tarafından Bozkır çiftçimizin kullanımına Taşkırma, Mibzer, Silaj ve ilaçlama makinası verildi. İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından yürütülen projeler kapsamında bu ekipman sayılarını bölgemizin dinamiklerine göre artıracağız. 
Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin kullanımına alınan bu ekipmanların daha sağlıklı kullanılması için kiralama üsülene gitmeden Odamıza bir traktör kazandırdık ve bu traktör vasıtasıyla bu talep eden çiftçilerimize bu ekipmanlarla kendi personelimiz hizmet verecek. 

Çiftçilerimizin hizmetine aldığımız Traktörün ve Taşkırma makinasının ilk denemelerini ilçemiz'de faaliyet gösteren Üçpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin taşlık alanında denedik. Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş beyin ve odamız yönetim kurulunun da katıldı uygulama sahasında çok taşlık bir arazinin Taşkırma makinasıyla ekim dikime uygun hale geldiğini gözlemledik. 
Odamız her türlü proje ile katma değer üreterek İlçe çiftçisine hizmet edebilmek için çalışmaktadır. Yeni Ekipmanlarımız ve Traktörümüz çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi. 

İlçeye bağlı Üçpınar mahallesinde faaliyet gösteren Üçpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi uygulama tarlasında gerçekleştirilen deneme uygulamasına Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş, Bozkır Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Üçpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yetkilileri katıldı.




















Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.