Recent Comments

Bozkır'da Yerleşim yerine düşen yavru kartal koruma altına alındı.

KONYA (AA)  - Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Dereköy mahallesinde kartal yavrusunun meydana düştüğünü gören mahalle muhtarı kuşun tedavisi için Bozkır Orman İşletme Müdürlüğüne teslim etti.



İlçeye bağlı Dereköy Mahallesi meydanına havadan düşen yeni gelişmekte olan küçük kartal yavrusu mahalle muhtarı Ramazan Deniz tarafından bulunarak Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne kontrollerinin yapılması için teslim edildi.

Muhtar Deniz "Davetsiz misafirimiz bugün bizim Dereköy Önecek meydanımıza kaçak iniş yaptı. Yavrumuz iniş sırasında bir yerlere çarptı galiba. Yavrumuzun tedavisinin yapılması için getirdik" dedi.
Yavru kartalın tedavisi ile ilgilenen Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş yaptığı açıklamada "Dereköy mahalle muhtarımız Ramazan Deniz'in kurumumuza getirdiği misafirimiz yavru kartalının ilk incelemelerini yaptık.

Misafirimizin yumuşak doku zedelenmesi olduğunu tespit ettik. Misafirimizin tekrar doğasına bırakılması için Hadim Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine teslim edeceğiz" dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğünde Veteriner hekimler tarafından yapılan incelemelerde yavru kartalının ciddi bir sorunu olmadığı ve gerekli bakımların yapılmasından sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri tarafından doğaya bırakılabileceği belirtildi.













Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.