Recent Comments

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Bozkır Gençlerbirliği



Bozkır temsilcisi, 63 yıllık tarihi ile, amatör küme futbol liglerinde; yeri geldi altyapılarda, yeri geldi en alt kümede, yeri geldi en üst kümede şampiyonluklar yaşadı, sevindi; küme düştü, üzüldü ama her zaman var oldu

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), "Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım" başlığıyla Konya'da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Bozkır Gençlerbirliği'ni tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

1957 YILINDA KURULDU

"Halk arasında "Suyu sert insanı mert" diye dillendirilen, yöresel kültüründen ödün vermeyen, doğa harikası ilçelerimizden Bozkır'da 1939'da Bozkır Yenerspor adı ile bir kulüp olmasına rağmen bugün faaliyetlerini sürdüren Bozkır Gençlerbirliği Spor Kulübümüz 1957 yılında rahmetli Ayhan Yalçınkaya başkanlığında kuruldu.

Bozkır Gençlerbirliği; 63 yıllık tarihi ile amatör küme futbol liglerinde; yeri geldi altyapılarda, yeri geldi en alt kümede, yeri geldi en üst kümede şampiyonluklar yaşadı, sevindi; küme düştü, üzüldü ama her zaman var oldu.


Belki çok üst düzey başarılar yakalayamadı ama Bozkır deplasmanı rakiplerinin her zaman korkulu rüyası oldu. Suyu sert dedik ya bazen de hırçınlaştı, futbolun doğası gereği her kulübün zaman zaman başına gelen kavgaları o da yaşamak zorunda kaldı.

UNUTULMAZ İSİMLER

Yeşil-beyaz forma aşkıyla Bozkır Gençlerbirliği'nin son 30 ve 40 yılına önce futbolcu sonra antrenör ve yönetici olarak damga vuran şu anki başkan Kamil Gölgeli olmak üzere Konyalı sporseverlerin bile hayranlıkla izledikleri bir Ali Rıza Tarhan, bir Abdullah Yılmaz ve daha niceleri bugün bile unutulmamışlardır. Yine son yıllarda kulübün emektarları rahmetli Ahmet Güven ve Ermiyal Gölgeli'de Bozkır Gençlerbirliği'nin olmazsa olmazları olmuşlardır.

Bozkır gençliğini kötü alışkanlıklardan koruma adına sporda ilçesini başarıyla temsil eden kulübümüzde bir çok insanın emeği ve fedakarlığı olduğu gerçeği ile ömrünü ve gençliğini bu uğurda harcayan amatör spor emekçilerine ve şu anki katkılarından dolayı kulübün onursal başkanı, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı'ya, Bozkır gençliği ve sporu adına teşekkür ederiz." 

  Kaynak: Pusula Haber  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.