Recent Comments

Bozkır Tarımına yine KOP idaresinin eli değiyor.


KONYA (AA) – Konya'nın Bozkır ilçesinde, Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırladığı ve KOP İdaresi Başkanlığına sunulan projelerden desteklemeye hak kazanan iki ayrı proje için uygulama sözleşmeleri imzalandı.

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre müdürlük personelince hazırlanan KOP İle Küçükbaş Hayvanlar Refaha Erişiyor ve KOP Bölgesinde Modern Bağcılık Projeleri KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklemeye hak kazanarak uygulamalarının başladığı öğrenildi. KOP İdaresi Başkanlığınca desteklenen iki projenin bütçesinin 1.301.500TL olduğu belirtildi.

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İlçe genelinde faaliyete geçecek projeler hakkında yapılan açıklamada "İlçe Müdürlüğünün uyguladığı KOP İle Küçükbaş Hayvanlar Refaha Erişiyor Projesi kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricilerine Portatif Hayvan Barınağı ve Sürü Yöneticisi Çadırına %70 hibe desteği sağlanacak. 100 küçükbaş hayvanın barınabileceği portatif hayvan barınakları ve sürü yöneticisi çadırı hibe desteğine başvurular 01 Temmuz ile 17 Temmuz 2020 tarihleri arasında İlçe Müdürlüğüne müracaat edilerek yapılacaktır.

KOP Bölgesinde Modern Bağcılık Projesi kapsamında ilçemiz üreticilerine 5 (beş) dekar arazide yüksek telli terbiye sistemi, ihata çit, bağ çubukları dahil kapama bağ kurulumuna %70 hibe desteği sağlanacaktır. Bu proje ile ilçemizde 100 dekar modern bağ tesis edilecektir. Kapama bağ kurmak isteyen üreticiler hibe desteği başvurularını 01-17 Temmuz 2020 tarihleri arasında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

 Detaylı bilgi almak ve projelerden faydalanmak için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerinden bilgi alabilir ve başvuru yapabilirsiniz" denildi.

 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.