Recent Comments

Keçikıran kaynak suyunun değerleri iyi çıktı.


KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır ilçesine Bağlı Karacahisar Mahallesinin yaylasında halk dilinde Taş düşüren su olarak bilinen Keçikıran kaynak suyunun tahlili yapıldı.  


Konya'nın Bozkır ilçesinde 1900 rakımda yer alan ve halk arasında taş düşüren su olarak kabul edilen ve çok fazla rağbet gören Keçikıran doğal kaynak suyunun tahlilleri Konya Büyükşehir Belediyesi Koski Bozkır ekipleri tarafından yapıldı.  


Koski Bozkır İşletmesi çalışanı Vural Köylü suyla ilgili yaptığı açıklamada "İşletme olarak bölgemizdeki su kaynaklarında inceleme yaparak halkımızın güvendiği su kaynaklarının kalitesini tespit ediyoruz. Bazen insanlar tarafından çok kaliteli diye belirtilen su kaynakları ciddi anlamda risk oluşturuyor.  


Bölgemizde Taşdüşüren diye geçen ve bölge sakinleri ve yaylalarda yazları ikamet eden göçerlerinde yoğun talep ettiği Keçikıran kaynağını tahlil ettik. Yapılan tahliller sonrasında gerçekten halkımızın suya gösterdiği ilginin boş olmadığını anladık.  


Suyun çıkan sonucu gösteriyor ki, bu kaynak suyu bu civardaki en kaliteli su olabilir. Suyun Ph  değeri inanılmaz derecede güzel ve suda sertlik diye bir şey yok kesinlikle taş yapmaz  böbrek rahatsızlığı olanlar gönül rahatlığı ile içebilir.  


Su tahlilinde çıkan kimyasallar olması gereken parametrelerin çok çok altında. Fiziksel olarak berraklığı ve iletkenliği mükemmel. İçinde bulunduğumuz bu yaz ayında sularda tam üremenin arttığı dönemde suda hiç üreme yok. 


Vatandaşlarımız bu kaynak suyunu gönül rahatlığı ile tüketebilir" dedi.  

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.