Recent Comments

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, "Konyamızda sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyor, engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa ediyoruz." dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay'ın mesajı şöyle:

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün şehrimizdeki ve ülkemizdeki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bizler, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir geleneğin mensupları olarak, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.

Ülkemiz, özellikle son 18 yıllık sürede her alanda büyük bir gelişim yaşarken engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözüme kavuşturulması konusunda da önemli bir dönüşüme sahne oldu. Geçmişte eve mahkum olan engelli kardeşlerimiz artık toplumun her alanında başarıyla yer alıyor ve zorlukları bir bir aşarak örnek çalışmalara imza atıyor. Engelli vatandaşlarımızın hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri, gurur verici başarılara imza atabilmeleri bizim için mutluluk kaynağıdır.

Engelsiz şehir çalışmalarında her zaman öncü olan Konya'mızda da engelli kardeşlerimizin rahatça hareket edebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak önemli çalışmalara imza atıyor, engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa ediyoruz. Türkiye'de ilk olan Engelsiz Mekânlar Projesi, görme engelli vatandaşlarımız için kavşaklarda yaptığımız akustik sinyalizasyon sistemi, tüm otobüs ve tramvaylarımızın engellilerimizin kullanımına uygun olması, otobüslerimizde görme engellilere işitsel; işitme engellilere de görsel bilgilendirme sistemi, rampalı ve asansörlü üst geçitler, akülü araç ve mekanik sandalye temini, görme engelliler web sayfası ve down sendromlu gençlerimizden oluşan Mehter Takımımız bunlara örnektir.

'Biz bu topraklara sevgiden başka tohum ekmedik' diyen Hazreti Mevlana'nın şehri olan Konyamızda sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak, engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için gayret göstermeye ve onları sosyal hayatın her alanına etkin şekilde dahil etmeye gayret gösteriyoruz.

Bu vesileyle; Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimin sorunları hususunda toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor; azimleri, mücadeleleri ve kararlı duruşlarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum."

 

 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.