Recent Comments

Mustafa Kalaycı’dan ABD’ye tepki


MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "ABD'nin Türkiye'ye karşı tek taraflı yaptırımlar içeren, her türlü izandan, hukuki ve teknik dayanaktan yoksun kararını kınıyor ve reddediyoruz." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçeleri üzerinde MHP milletvekilleri söz aldı. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına değinerek, tek taraflı yaptırımlar içeren, her türlü izandan, hukuki ve teknik dayanaktan yoksun kararı kınadıklarını ve reddettiklerini söyledi.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ TAM BAĞIMSIZDIR'

Türk milletinin, haklarında keyfi kararlar alınan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve diğer bürokratların yanında olduğunu belirten Kalaycı, "Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır ve öyle de kalacaktır. Türkiye, milli güvenliğini ve milli bekasını müdafaa etmek için gerekli tedbirleri almaya ve savunma sanayisinde destan yazmaya devam edecektir." diye konuştu.

MHP'DEN TAM DESTEK

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomik ve toplumsal hayatı olumsuz etkilediğini dile getiren Kalaycı, Türkiye'nin, salgının ekonomi ve toplum kesimleri üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla bir dizi tedbiri süratle uygulamaya koyduğunu söyledi. Kalaycı, salgına ilişkin açıklanan desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, bu konularda MHP olarak tam destek verdiklerini ifade etti. Son yıllarda, iş ortamının iyileştirilmesi konusunda reform niteliğinde çeşitli düzenlemelerin hayata geçirildiğini ve bu alanda ilerlemeler kaydedildiğini anımsatan Kalaycı, "Dünya Bankasının İş Yapma Kolaylığı Raporu'nda, Türkiye genel sıralamada 190 ülke arasında 2017 yılında 58'inci, 2018 yılında 43'üncüyken 2019 yılında 33'üncü sıraya kadar yükselmiştir." dedi.

'YATIRIM AMAÇLI GELEN SERMAYENİN ÜLKESİNE BAKMAYIZ'

Kalaycı, MHP'nin, Türkiye'nin yatırım alanında cazibe merkezi haline getirilmesi için yapılan çalışmaları ve başlatılan yatırım seferberliğini desteklediğini belirterek şöyle devam etti: "Uygulanmakta olan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nı önemli buluyoruz. Hukuk normlarında, vergilemede ve bürokratik işlemlerde yatırım için her bakımdan öngörülebilir, istikrarlı ve güvenilir bir ortam oluşturulmasını, daha fazla uluslararası doğrudan yatırımların ülkemize çekilebilmesi için etkin bir tanıtım yapılmasını savunuyoruz. MHP olarak yatırım amaçlı gelen sermayenin kimin olduğuna, ülkesine bakmayız. Bizim için önemli olan Türkiye'nin milli menfaatleridir."

'SON YILLARDA TÜRKİYE KARA PROPAGANDALARA SIKLIKLA MARUZ KALIYOR'

Kalaycı, son yıllarda Türkiye hakkında dezenformasyon ve kara propaganda faaliyetlerine sıklıkla maruz kalındığına işaret ederek, "İletişim Başkanlığı, Türkiye'ye yönelik dezenformasyon ve kara propagandayla mücadele etmek, devlet ve vatandaş ilişkisini daha da güçlendirmek gibi görevleriyle üstlendiği sorumluluğu kendi alanında başarıyla yerine getirmekte, ulusal ve uluslararası toplumla doğru bilgileri belgeleriyle birlikte paylaşmaktadır. Türkiye'nin yükselişi, barış ve çözüm odaklı politikaları, insani değerleri ve evrensel adaleti merkezine alan haklı yaklaşımı, insanlığı tehdit eden birçok terör örgütüyle mücadelesi tüm dünyaya anlatılmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

'YEREL MEDYAYA YÖNELİK EK TEDBİRLER ALINMALI'

Konuşmasında yerel basının sorunlarına da değinen Kalaycı, "Covid-19 salgını medya sektörünü de olumsuz etkilemiştir. Sektöre ve özellikle, zor durumda olan yerel medyaya yönelik ek tedbirler alınması gerekmektedir. Yerel medyaya kamu reklamlarından daha fazla pay verilmeli, uygun koşullarda kredi desteği sağlanmalı; bu destek, teknolojik gelişim ve yatırım ihtiyaçları göz önüne alınarak uzun vadeli olmalı ve sektörde istihdamı desteklemelidir. Basın sektöründe reklamlar ile resmî ilanlara uygulanan katma değer vergisinde indirime gidilmeli, gümrük vergilerinde gazetelere kolaylıklar getirilmelidir" dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.