Recent Comments

Konya’nın İncisi Yerköprü Şelalesi’nde Mangala İzin Verilmeyecek


Türkiye'nin önemli doğal güzellikleri arasında bulunan ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çevresinde doğal dokuya uygun olarak yaptığı düzenlemeler sonrası Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi sayısı artan Hadim Yerköprü Şelalesi'nin doğal yapısına ve çevresine zarar verilmemesi için mangal yakılmasına kalıcı olarak müsade edilmeyecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hadim Yerköprü Şelalesi'nin daha fazla ziyaret edilmesi; doğal dokusunun ve çevresinin korunması amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şelalenin doğallığına uygun olarak çevresinde yapılan düzenlemeler ve ulaşımın kolaylaşması için yapılan çalışmaların ardından Hadim Yerköprü Şelalesi'ne Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi sayısında büyük artış yaşanıyor.

Başta bahar ve yaz ayları olmak üzere her mevsim muhteşem güzelliğiyle doğaseverlerin çekim merkezi haline gelen Yerköprü Şelalesi'nde; doğal yapıya, yeşil dokuya zarar verilmemesi ve mangal dumanıyla hoş olmayan görüntülerin ortaya çıkmaması için Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede mangal yakılmasına izin verilmemesi kararlaştırıldı.

İçinde bulunduğumuz pandemi şartlarında zaten yeşil alanlarda mangal yapılamasına müsaade edilmezken; bundan böyle Yerköprü Şelale'sinde kalıcı olarak mangal yapılamayacak.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.