Recent Comments

Bozkır Postası Yılmaz “BU HATADAN DÖNÜN”


Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz, ilçe gazetelerinin her geçen yıl zor durumda kaldıklarını dile getirirken, BİK Basın İlan Kurumu'nun konuya el atması gerekirken, ilçe gazetelerine getirilen şartların daha da zorlaştırıldığını iddia etti. İlçe gazetelerini kapanmayla karşı karşıya getiren zorlukların başında gelen üç kadro zorunluluğunun kaldırılmasını isterken, zorunlu kadronun bir muhabir kadrosuna düşürülmesini istedi.

Yunus Yılmaz; "Basın İlan Kurumunun bu durumlara acilen el atmasını ve bu zorunlulukların kaldırılmasını isterken, Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ise olaylara seyirci kalmamasını ve; "Basın İlan Kurumuna siz ne yapmak istiyorsunuz?" diyerek bu kanayan yaraya mehlem olmasını isterken, bu hatadan biran önce dönülmesini istiyoruz." dedi.

Kırsal yerlerin sesini ancak ilçelerdeki yerel gazetelerden yazılı basınla sorunların gündeme taşındığını belirten Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz günümüzde yaşanan zorlukları da gündeme taşıdı.

    Yılmaz; "Ne acıdır ki; temel girdileri kâğıt başta olmak üzere, kalıp, boya ve diğer sarf malzemelerinin fiyatlarında meydana gelen olağanüstü artış ile döviz kurundan kaynaklı artışlar ilçe gazetelerini kapanmayla karşı karşıya getirmiştir. Bu duruma ise Basın İlan Kurumu çözüm üreteceği yere daha da zorlaştırmaktadır. Resmi ilanların yayınının ise gittikçe azalması da yukarıda saydıklarımızın cabasıdır. İlçe gazetelerindeki üç kadro zorunluluğu yerine bir muhabir kadrosuna acilen indirilmesi gerekmektedir.

    Bir kadro yerine, yıllardır üç kadro zorunluluğunu getiren Basın İlan Kurumu Yönetiminde hiç mi vicdan yok. Resmen ilçe gazeteleri bu zorlu kararlarla kapatılmak mı isteniyor? Soruları da aklımıza gelmiyor değil." dedi.

    Genel Yayın Yönetmenimiz Yunus Yılmaz, yıllardır yerel ilçe gazetelerinin kadrosunda üç SGK'lı gösterilme zorunluluğuyla ilçe gazetelerinin tam bir çıkmaza girdiğini ve resmi ilanların da geçtiğimiz yıllara göre oldukça altında kaldığını ve yayınlanan ilanlar ile ne maaşların, nede SGK'ların ödenebileceğine de vurgu yaptı.

    Yunus Yılmaz; "Basın İlan Kurumunun bu durumlara acilen el atmasını ve bu zorunlulukların kaldırılmasını isterken, Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ise olaylara seyirci kalmamasını ve biran önce bu sorunlara "Basın İlan Kurumuna siz ne yapmak istiyorsunuz?" diyerek bu kanayan yaraya mehlem olmasını isterken, bu hatadan da biran önce dönülmesini istiyoruz." dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Yukrıda dalgınlıkla harf hatası var sayın yazar kardeşim melhem kelimesinde selam ve saygılarımla

    YanıtlaSil