Recent Comments

Uygulanacak Kısmı Kapanmanın detayları


İçişleri Bakanlığı Kısmi Kapanma Tedbirleri Kapsamında :

📌 Hafta içi 19.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma 19.00 ile Pazartesi 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

📌 Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik,lojistik sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin aksamaması için bu yerlerde ve bu tarz işletmelerde çalışan kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

📌 Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, manav, bakkal, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın yerlere giderek ihtiyaçlarını karşılayabileceklerdir.

📌 Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın/ unlu mamul ruhsatlı işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır.

📌 Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm işyerlerinin(istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi 07.00-18.00 saatleri arası olarak belirlenecektir. Zincir marketler ise saat 10.00’da açılacaktır.

📌 Hafta içi günlerde; 

-65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 10.00-14.00 

-18 yaş altı gençler ve çocuklarımız 14.00-18.00 saat aralıklarında sokağa çıkabilecek belirtilen saatler dışında sokağa çıkmamaları gerekmektedir.

📌 Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ( hafta içi ve hafta sonunda ) zorunlu haller dışında vatandaşlarımızın toplu ulaşım vasıtaları dışında şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecektir.

📌 16 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00’e kadar restoran, lokanta, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi işyerlerinin iç veya dış alanlarında masada müşteri kabul edilmeyecektir. 

Bu işyerlerinde hafta içi 07.00-19.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, saat 19.00’dan sahur vaktine kadar sadece paket servis, Cumartesi ve Pazar günleri ise sabah 10.00’dan sahur vaktine kadar sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

📌 17 Mayıs 2021 pazartesi gününe kadar faaliyetlerine geçici olarak ara verilecek iş yerleri ;

- Halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik merkezi/salonları, hamam ve saunalar, lunaparklar 

- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi 

- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu gibi yerler 

📌 Huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi, çocuk evleri gibi sosyal koruma ve bakım merkezlerinde 17 Mayıs 2021 tarihine kadar ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

📌 Otel, motel, pansiyon gibi iş yerlerinin içerisinde bulunan yeme-içme yerleri, sadece konaklamalı müşterilerle sınırlı olmak ve aynı masada en fazla 2 kişiye servis açılması kaydıyla hizmet verebileceklerdir. Konaklama tesislerinde kesinlikle toplu iftar organizasyonları yapılmayacaktır.

📌Kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma şekline geçilmiş olup, mesai saatleri 10.00-16.00 olarak uygulanacaktır.

- Hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, 10 yaş ve altında çocuğu olan kadınlar, engelli çalışanlar, 60 yaş üzeri personel ve kronik rahatsızlığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır.

- Çalışma şartları ve imkanları uygun olan özel sektör firmalarında da esnek çalışma yöntemlerine geçilmesi teşvik edilecektir.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.