Recent Comments

KOSKİ yer altı kuyularından içme suyu desteği sağlandığını duyurdu.


Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, küresel iklim değişikliği dolayısıyla iki yıldır yağış alamayan Konya'nın yer altı ve yer üstü su rezervinin kritik seviyelerin altına düşmesi dolayısıyla yer altı kuyularından içme suyu desteği sağlandığını duyurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü,   1 Haziran 2021 tarihi itibariyle Mavi Tünel'den gelen içme suyunun yer altı kuyularından takviye edilmeye başlandığını duyurdu.    

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada küresel ısınmanın mevsimler ve yağış üzerindeki olumsuz etkileri sonucu ortaya çıkan kuraklık ve buna bağlı olarak yer altı ve yer üstü kaynaklarındaki azalma dolayısıyla Konya'ya Mavi Tünel üzerinden arıtılarak getirilen suyun barajdaki miktarının kritik seviyenin altına düştüğünü bildiren KOSKİ, bu sebeple şehrin alternatif içme suyu kaynağı olan yer altı su kuyularının devreye alınarak, Mavi Tünel'den alınan su ile paçal yapılmak suretiyle verilmesi zorunluluğunun ortaya çıktığını belirtti.

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Şehir merkezinde su kesintisi ve olumsuz durum yaşanmaması için yaklaşık 200 kuyu mevcut içme suyu depolarına verilecek şekilde hazır haldedir. Kuraklık bu şekilde seyrederse barajlardaki su seviyesinin daha da düşeceği tahmin edilmektedir.  Önümüzdeki günlerde muhtemel su kıtlığına karşı Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu tedbirlerin yanında, hemşehrilerimizin de suyu tasarruflu bir şekilde kullanması çok büyük önem arz etmektedir. Bugün birlikte alacağımız tedbirler yarınımıza güvenle bakmamızı sağlayacaktır" ifadelerine yer verildi.

 

 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.