Recent Comments

Ak Parti Bozkır İlce Teşkilatı 74.Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Ak Parti Bozkır İlce Teşkilatı 74.Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. 



Bozkır Belediyesi Düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Ak Parti Konya Millet Vekili Ziya Altunyaldız, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı, İl yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti İlçe Yönetimi ve mahalle temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Ak Parti Bozkır ilçe Başkanı Kadir Güven yaptığı konuşmada "Saygıdeğer millet vekilim çok değerli il Başkan yardımcılarım.. Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük belediye başkanlarım, değerli ilçe başkanlarım kadın ve gençlik kollarımızın değerli başkanları ,teşkilatımızın birbirinden değerli mensupları, mahalle başkanlarım, değerli muhtarlarım, bayram dolayısı ile ilçemize gelerek sıla i rahim yapan çok değerli STK başkanlarım ,iş adamlarımız. kıymetli basın.. hanımefendiler, beyefendiler, değerli genç kardeşlerim,, sizleri en kalbi duygularımla, saygıyla, sevgiyle muhabbetle selamlıyor,74. Ilçe
danışma meclisi toplantısına hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum..
Oncelikle tüm islam aleminin ve siz kıymetli konukların geçmiş kurban bayramini bir kez daha kutluyor, daha nice bayramlara ,sağlık ve sıhhat içerisinde ulaşmayı Cenab-1 Allah'tan niyaz ediyorum..
Değerli konuklar uzun zamandır böyle bir arada toplanıp bir araya gelemiyorduk. Çünkü son 1.5 yıldır tüm dünyayı pençesine alan bir salgınla ediyoruz. Bu süreç öyle bir süreçti ki,hala geçmedi.genci yaşlısı, zengini fakiri herşeyin başı sağlık diyerek evlere kapandık..Adeta dünya ile bağlatımız kesildi.Çoğumuz işine gidemedi,iş yerini açamadı.eşi dostu akrabayı unuttuk.bayramlarımız eskisi gibi el öpüp sarılarak geçmedi.çocuklarımız okullarına gidemediler.camilerimize ,Cuma namazı dahil hiç bir namaza belli bir süre gidemedik ve daha burada sayamadığım bir çok nimetten mahrum kaldık kıymetini anladık ve ölümcül bir virüsle mücadele Elbette tüm dünyada olduğu gibi,bu durum,vücut sağlığı kadar,psikolojik ,sosyolojik ve özellikle de ekonomik sıkıntıları beraberinde getirdi.. Ancak bugüne kadar olduğu gibi, bu sıkıntılı günlerde de devletimiz her zaman halkının ve esnafının yanında oldu.

Cumhurbaşkanımız üzere, kabinemiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız, bu konuda her ne yapılması gerekiyorsa yaparak corona belasını oldular kendilerine buradan, başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sonsuz teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.

Tabi hükümetimiz bir taraftan corona ile mücadele ederken, bir taraftan da 2023 hedefleri için Cumhurbaşkanımız önderliğinde yılmadan ve durmadan bu milletin ve bu devletin gücü ve ferahı için var gücüyle mücadelesine devam etti. Basta, sağlıktan ekonemiye,sanayiden dış politikaya ,savunma sanayiden teknolojik atılımlara kadar bir çok alanda müthiş atılımlar yaptı.

Açıkladıkları ekonomik ve destek paketleriyle esnafımıza ve sanayicimize biraz olsun nefes aldırıldı.Kısaca ifade etmek gerekirse, devletimizbu süreçte şu ana kadar, devlet olmanın görev ve sorumluluklarını,sadece kendi halkına değil, ihtiyaç sahibi tüm devletlere karşı yerine getirdi.

Bundan son derece gurur ve mutluluk duyduk.

Rabbim Devletimizden RAZI OLSUN. ONU YÖNETENLERE GÜÇ KUVVET VE SABIR VERSİN İNŞALLAH DİYOR. BİR KEZ DAHA BU ŞÜREÇ ADINA BAŞTA CUMHURBAŞKANIMIZA SAĞLIK BAKANMIZA ,MİLLETVEKILLERIMIZE VE BELEDİYE BAŞKNLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ. 

KIYMETLİ HAZİRUN,göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, bizlerde , Ak parti Bozkır ilçe teşkilatı olarak,minnet ve hizmet borcumuz olan bu topraklara ve insanımıza en değerli ve yerinde hizmetleri sunmaya çaba ve gayret gösterdik..Bununla ilgili ilk olarak, Önce tespitte bulunduk..daha sonra projenin ilçe halkı adına duyulacak ihtiyacına bakarak şuan karşımda duran çok değerli milletvekilim, değerli başkanıma durumu arz etmek suretiyle
yola koyulduk.

1-DOĞALGAZ, (HAYALDE ANCAK ÇOK ŞÜKÜR Ki GERÇEK OLDU.)

2-REHABLİTASYON MERKEZİ

100 Hasta kapasiteli yaklaşık 60 kişi istihtam sağladı.

3-ÖĞRETMEN EVİ
Bir buçuk milyonluk bütçe sağlanarak şuanki mevcut durumuna getirilmiş. Önümüzdeki ay içerisinde peyzaj ve tefrişatı tamamlanacaktır.

4-PROJE OKULU
a- Bozkır Anadolu lisesi 2020 yılı için konya il sınırları içerisindeki proje okul ünvanını alan10 anadolu lisemizden birisi olmuştur. 2020-2021 egitime başlamıştır.
b- 2020 Yaz döneminde yaklaşık 15 okulumuza beşyüzbin liralık peyzaj çalışması yapılmıştır.
c- İlçemize 2022 ocak ayında hizmete geçmesi planlanan E-sınav merkezi kurulacak.
Ehliyet,kalfalık,çıraklık ve ileri Dönemde AÇIK ÖGRETİM sınavları 25 bilgisayarla
oluşturulan ek sınav salonunda hizmet verilecektir.Hadim taşkent Ahırlı Yalıhüyük
ilçelerimizdeki vatandaşlarımızda bu hizmetten yararlanacaklardır. E-sınav projesi altmışbin tl yerel imkanlar sekizyüzbin tl bakanlık bütçesiyle gerçekleşecektir.
d- Bozkır Anadolu lisesi a—, Bozkır Lokman hekim anadolu Lisesi Bozkır Atatürk orta okulu
— Remzi Demir Anaokulu, Sarıoglan Zeki Gülistan Bütüner Anadolu İmamhatip Lisesi
imamhatip ortaokulu bahçelerinin asvalt çalışmaları tamamlandı.
e- Merkez deki okullamımızdan dört okul ve ilçe MEM hizmet binası 2020 dogalgaz
hizmetini almaya başlamış. Merkez okullarımızdan geriye kalan altı okulumuzun doğalgaz ihalesi başlatılmış olup eylül ayı itibariyle hizmete alınacaktır.

5-SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BOZKIR MYO MUZ'A ARTI 3 BÖLÜM, AYRICA 4 YILLIK
ODYOLOJİ VE ACİL YARDIM VE AFET BÖLÜMÜ

6-ETÜT MERKEZİ (ORTAOKUL VE LİSE SINAVLARI içiN DERSHANE) REMZİ DEMİRCİ ANAOKULU
(5'/ 2019 Eylül aymda başlandı. 2020 mart ayında tam olarak bitirilerek hizmete açıldı.

8-HAYIRSEVER AV. MEHMET GÜN TARAFINDAN YAPILACAK BİLİM VE
ROBOTİK KODLAMA MERKEZİ (PROTOKOL AŞAMASINDA)

9- HAYIRSEVER OSMAN YAREN VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN
KATKILARIYLA OKUL YAPIMI TAMAMLANDI.

10-BOZKIR İLÇE KÜTÜPHANEMİZİN MODERNİZASYONU İKİYÜZELLİBİNTL İLE
YAPILDI.

11-BOZKIR STADYUMUNUN YENİLENMESİ YAPILDI.

12-BOZKIR DEVLET HASTANESİ'NE YAPILAN HİZMETLER;
İŞİTME MERKEZİ HASTANEMİZ BÜNYESİNE KURULMUŞ OLUP , İL SAĞLIK
MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ATANAN ODYOLOG İLE TEMMUZ AYI İÇERÍSİNDE
HİZMETE AÇILMIŞTIR.
Hastanemizde Hizmet Veren Birimler:
Kurumumuzda I. Seviye Acil Servis Hizmetleri, Diş Tedavi Hizmetleri, Poliklinik
Hizmetleri (İç Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Cildiye, Ortopedi ve Travmatoloji, Genel Cerrahi, Anestezi ve
Reanimasyon, Nöroloji, KBB), yataklı servisler, 7+1 cihaz kapasitesi ile Diyaliz Ünitesi, 6 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, Fizik Tedavi Ünitesi, Radyoloji, Laboratuar, Kan Transfüzyon Merkezi,
Ameliyathane, Doğumhane, Endoskopi, EMG, Ultrason, SFT, Odyometri (İşitme Tarama) Ünitesi, GETAT ünitesi bulunmaktadır.
Mevcut bölümlere ek olarak yakın zamanda KBB, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Cildiye uzmanlarımızın hastanemize atamaları yapılarak halkımıza hizmet vermeye başlanılmıştır.

Hizmete açılan, yeni hizmet vermeye başlayan birim ve servisler:
1. Palyatif Bakım Ünitemizin 6 yataklı olarak izinleri alınmış ve tescili yapılmıştır.
2. Diyaliz Ünitemizin Kapasitesi 7+1°e Çıkartılmıştır:
3. GETAT Uygulama Merkezimizi (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) Hizmete Açtık :
4. Ameliyathanemizi Aktif Hale Getirdik:
5. Hastanemize yeni atanan uzman hekimlerimizin kullanması amacı ile hasta muayenesi için gerekli olan iki adet poliklinik alanının inşaatını hayırseverlerimizin desteği ile bitirdik.
6. Odyometri Ünitemizi Açtık
7. U Kollu Röntgen Cihazı temin edilerek hastalarımız kullanımına sunduk. ge
8. Sağlık Bakanlığı'mızca Hastanemize Tomoğrafi cihazı alınmış olup, yakın zamanda hastanemize kurulumunun yapılmasını beklemekteyiz.
9. Diş tedavi hizmetlerinde kullanılmak üzere Panoramik Röntgen Cihazı Kurulumu
hayırseverimizin desteği ile yapıldı. Röntgen odası tadilatı ve lisanslama işlemleri sonrasında hizmet vermeye Başlanmıştır.
Verilmesi Planlanan Hizmetler:
Ünitesi: Yoğurt bakm únitemiz 4 yataklı olarak planlanmış ve tıbbi cihaz ve diğer demirbaş ihtiyaçları hayirseverimizce karşılanmıştır.
Birimimizin Hemşire ihtiyacı vardır. 5 Adet Hemşire atanması durumunda açmayı
planlamaktayız.

14-BAL DOLUM VE FONDAN ŞEKER ÜRETİM TESİSİ.

15-DEREİÇİ GÜNEŞ ENERJİLİ SULAMA PROJESİ..

16-BAĞCILIK PROJESİ.

17-20 TANE MANTAR ÜRETİM TESİSİ.

18-20 TANE SEBZE ÜRETİM SERASI.

19-KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VE ÇOBAN ÇADIRLARI PROJESİ.

20-MAKİNA EKİPMAN DESTEĞİ.

Tüm bunları hep birlikte,belediye başkanımız ve meclis üyelerimizle,ana kademeden ,kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetici kardeşlerimizle,değerli başkanım syn Ziya Altunyaldız
önderliğinde yaptık ve başardık çok şükür.EN büyük güç ve desteği deher zaman siz değerli halkımızdan ve teşkilatımızdan aldık.ALLAH birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah.
Tabi bozkırımızın hala icraata geçmeyi bekleyen birbirinden değerli projeleri vardır.bunların halkımız nezdinde dile getirilen en önemli iki tanesini huzurunuzda dile getirmek istiyorum ki vekilim de durumu zaten çok iyi biliyor, 1.si herşeyi hazırda bulunan sağlık bilimleri
fakülte binası. 2.si ise Sarioğlan bozkır arası duble yol çalışmasının biran evvel başlayıp bitmesi.

Tabi bir de son aylarda ülke genelinde ve Konya'mızda açığa çıkan su sorunumuz var ki ,O da çok önem arz ediyor.

Değerli arkadaşlar.,ben şuna inanıyorum..bir kişinin ,bir ailenin,bir kurum yada şirketin..yada bir ülkenin..her zaman işlerinin yolunda gitmesi beklenemez zaman zaman inişler ve çıkışlar olması muhtemeldir ve son 1.5 yıldır olduğu gibi,sıkıntılı gün ve aylarda,süreci en hızlı ve
kayıpsız atlatabilmenin yolu ,bir suçlu aramak değildir zaman aklı selim davranma,sabretme ve kenetlenme zamanıdır.eğer bir hedef veya amacınız varsa oraya odaklanmalı ve gereken
adımları sabırla birlikte atmalıyız.ülkemizin bekası,gelecek yarınları için ve devletimize,bayrağımıza taşıyan, sahiplenen, son 20 yılda gösterdiği üstün ve titiz çalışmalarla ülkemize sayısız eser ve itibar kazandıran Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmalıyız

Bu duygu ve düşüncelerle ,toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Katılımlarından dolayı başta kıymetli başkanım Ziya Altunyaldız'a ve şahsında tüm konuklara ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin İNŞALLAH,
Allah a emanet olun" dedi. 
Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı yaptığı konuşmasında "Sayın Milletvekilim,il Başkan Yardımcım,İlçe Başkanım,Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanım,ilçe yönetim kurulu üyelerim,
Meclis üyelerim, Muhtarlarım, Mahalle Başkanlarım kıymetli misafirler ;sizleri saygı ile selamlıyorum.

74.Danışma Meclisi toplantımıza hoş geldiniz.

Sayın milletvekilim, değerli misafirlerimiz, Sizleri bugün burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum.

Göreve geldiğimizden bu yana aşk ile teşkilatımızla, meclis üyelerimizle ve tüm ekibimizle gece gündüz Bozkırımız için
çalışıyoruz.

Her daim halkımızla el ele gönül gönüle olmaya özen gösteriyoruz.

Sayın Vekilim izninizle son yaptığımız ve devam eden projelerimizden kısaca biraz bahsetmek istiyorum.

l- Bildiğiniz gibi Bozkır tahinimizin coğrafi tescilini alarak Bozkırımızla özdeşleştirdik.
2- Bozkırımıza 2 adet park kazandırdık
3- Üçpınar-Hadim kavşağımıza şehrimize yakışır park ve dinlenme alanı kazandırdık.
4- Hastane yolu üzerindeki aydınlatma direklerini modernleştirerek peyzaj ve kaldırım çalışması ile modern bir görünüm kazandırdık.
5- Orta mahallemizde ihtiyaç olan modern kilitli taş döşemesini tamamlamak üzereyiz. Aşağı mahallemizin bazı sokaklarında da doğalgaz çalışmasının ardından kilitli taş döşeme işini gerçekleştireceğiz.
6- Mezar mahallemiz ve aşağı mahallemizin büyük bir kısmını
yaklaşık 10 Km sıcak asfalt ile buluşturduk.
7- Geçen yıl mahallelerimizde 62 bin metrekare kilitli taş döşemesi yaparken bu yılda 80 bin metrekare kilitli taş döşemesi yapıyoruz.
8- Sosyal Proje olarak (Hoş geldin Küçük Melek) projemizi hayata geçirdik. Eşim ve Kadın meclis üyelerimiz Bozkırımızda doğan her çocuk için bir fidan dikimi
gerçekleştirerek, miniklerimizi ziyaret ettiler.
9- Bozkır otogar ve itfaiye inşaatımız hızla devam ediyor. İnşaallah birkaç ay içcrisindc tamamlamış olacağız.
10- Bir şehrin en gözde yeri Anıt alanıdır. Bozkırımıza yakışır bir anıt meydanı çalışmamız devam ediyor en geç I aya kadar tamamlanıış olacağız.
3. Etap TOKİ için belirlenen arsamızın kurum görüşleri gelmeye başladı. Kurum görüşleri tamamlanınca TOKİ'ye
başvurumuzu yapacağız.
12- Göksu Taşeli havzası projesi kapsamında Büyükşehir belediyemiz ile ilçemizde önemli bir eksiklik olan bal dolum tesisimiz ve Dereiçi Güneş enerjili sulama projemiz bu ay sonunda tamamlanmış olacaktır.
13- Yine Göksu taşeli havzası projesi kapsamında üreticilerimize 16 mantar serası,28 sebze serası, 6 güneş enerjili sulama sistemi, 10 küçükbaş çadır ağılı kazandırdık.
Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen İlçe Tarım Müdürüm Halil DURMUŞ 'a çok teşekkür ederim.
14- Bozkırımızda istihdam çalışmalarına önem veriyoruz. Bu kapsamda 1 yıla yakın titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar
neticesinde Akgün Tekstil sahipleri ile görüşmelerimiz sonucunda inşallah tekstil Atölyemizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz ve bunun arkasının geleceğine de inanıyoruz.
15- Mevkaya başvurusunu yaptığımız Deri işletmeciliği projemizin fizibilite çalışmaları devam ediyor. Bu konuda geçen ay içerisinde İstanbul da ki iş adamlarımız ve Mevka yetkilileri ile toplantı gerçekleştirdik.
16- Küçük sanayi sitesi için 17 bin metrekarelik arsamızın imar çalışması Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılıyor.
Burada da sona yaklaşıyoruz. Bu arsa üzerinde değişik metrekarelerde istihdam amaçlı kullanılacak dükkânlara sahip olacağız. Murat KURUM Bakanımıza teşekkür ederiz.
Sayın Milletvekilim bu hizmetlerimizi yaparken sizinle istişare ederek ve sizlerin destekleri ile gerçekleştirdik. Sağ
olun Var olun. Ayrıca desteklerini her zaman hissettiğimiz; Sayın Çevre ve
Şehircilik Bakanınıız Murat KURUM 'a
Hizıııetleriıııizde büyük katkısı olan Büyükşehir belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY 'a, İl Başkanımız Hasan ANGI'ya, İlçe Başkanıma ve Meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Toplantımızın hayırlı olmasını temenni eder saygılarımı sunarım" dedi. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.