Recent Comments

Bozkır İlçe Halk Kütüphanesi'nin de bulunduğu 5 Kütüphane açıldı.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Konya'da aralarında Bozkır İlçe Halk Kütüphanesi'nin de bulunduğu Meram, Altınekin, Kulu, Yalıhüyük kütüphanelerinin açılışını gerçekleştirdi.

 

"Kütüphaneler 3 milyon liralık bir yatırımla kazandırıldı"Meram, Kulu, Bozkır, Altınekin ve Yalıhüyük ilçe halk kütüphaneleri Konya'ya yaklaşık 3 milyon liralık bir yatırım ile kazandırıldığını ifade eden Bakan Ersoy, "Her birinde Okuma Salonu, Çocuk Salonu, İnternet Erişim Alanları ve Süreli Yayınlar Salonu bulunmaktadır. 

4 kat olan Meram ve 5 kat olan Kulu ilçe halk kütüphanelerimizde bunlara ek olarak Konferans Salonu, kitap ve oyuncak grubundan oluşan Okul Öncesi ve Çocuk Salonu, Bireysel Çalışma Salonu, Grup Çalışma Salonu, Engelli ve Görsel İşitsel Salon ile Satranç Odası da bulunmaktadır. Kulu'da ayrıca yetişkinler için satranç, bilardo, masa tenisi ve langırttan oluşan Oyun Salonu, Cep Sineması, Grup Çalışma Odaları ve Ahşap Tasarım Atölyesi de yer almaktadır. Ailelerden ricam odur ki çocuklarını kütüphanelere yönlendirsinler. Kendileri de onlara örnek olsunlar. Gelin zaman geçirme planlarınıza kütüphaneleri de ekleyin. Sizler bir adım atın ki çocuklar o adımları izleyerek kendi yollarını bulsunlar. 

Unutmayalım, bizler okumayı, öğrenmeyi ve ilmi sahiplenmeyi emreden milli ve manevi değerlere sahip bir milletiz. Özümüzü koruyup geleceğimizi de bu değerler üzerinde şekillendirelim. Sizler kütüphanelere sahip çıktıkça onların da muhafaza ettikleri bilgi ile milletimize sahip çıktığını göreceksiniz" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.